JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagbladet og den påståtte striden om redaktørplakaten


2007120612513120131216031407

Landsstyret i Fagforbundet vedtok i desember 2005 at det ble sett på en samordning av de samlede ressursene som blir brukt til informasjonsarbeid. Til orientering bruker Fagforbundet omlag 40 millioner kroner på intern og ekstern informasjon gjennom Fagbladet og informasjonsavdelingen. Landstyrets vedtak var i realiteten et vedtak om en gjennomgang for å sikre at medlemmenes penger blir brukt på en mest mulig rasjonell måte.

Det har helt siden budsjettvedtaket desember 2005 vært forsøkt å få Fagbladet og informasjonsavdelingen til å fremme et samlet forslag om hvordan ressursene samlet kan utnyttes mer rasjonelt. Arbeidet har ikke gitt resultat.

På denne bakgrunnen la administrativ leder i Fagforbundet fram en skisse for forbundsstyret i oktober. Hensikten med skissen var å få en diskusjon i forbundsstyret om hvordan arbeidet med landstyrets vedtak fra 2005 skulle videreføres. Både skriftlig og muntlig ble tre forhold understreket: 1) Dette er et spørsmål om samlet ressursforvaltning, 2) Fagbladet skal fortsatt redigeres etter redaktørplakaten, og 3) Dette er en skisse fremmet av administrasjonen, og er ikke et forslag til vedtak verken fra administrasjon eller arbeidsutvalg.

Forbundsstyret drøftet saken på sitt møte i oktober. Alle som var tilstede, inkl. redaktøren, vet at det aldri ble fremmet noe forslag (og derved heller ikke trukket noe forslag), og at debatten handler om en best mulig og samlet utnytting av kommunikasjonsressursene.

Stein Guldbrandsen Medlem av Arbeidsutvalget i Fagforbundet

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy