JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil streike i Oslo

Fagforbundet varsler politisk streik mot de borgerliges budsjettforslag.

2007120619215120131216031423

12. desember legger ansatte i kommunen ned arbeide mellom klokka ni og elleve, samme dag som bystyret skal behandle budsjettet.

I en pressemelding oppgir Fagforbundet Oslos leder Mari Sanden tre grunner til å streike:

1) Budsjettforliket løser ikke bydelenes økonomiske problemer. Alle de 15 lederne av bydelsutvalgene har gått sammen og sagt at bydelsøkonomien må styrkes vesentlig dersom de skal klare å levere gode nok velferdstjenester. De fleste bydelene må i stedet belage seg på kutt i tjenestetilbudet til neste år.

2) Fagforbundet Oslo mener det er et feilskjær å selge kommunens aksjer i Miljøtransport AS. I budsjettforslaget er det foreslått at bystyret avgir fullmakt til byrådet om et slik salg.

Miljøtransport AS var opprinnelig den utøvende delen av det tidligere Renholdsverket som hadde ansvaret for husholdningsavfallet i Oslo. Siden har de blitt skilt ut som aksjeselskap og behandler nå utelukkende industriavfall.

3) Fagforbundet Oslo protesterer mot at det legges til rette for salg av aksjene i UNIBUSS AS (driftsselskapet i Sporveibussene) og Sporveibussens Turbiler AS.

– Fagforbundet Oslo er sterke tilhengere av bedre kvalitet på tjenestene og trygge arbeidsforhold, og mener at budsjettforslaget og budsjettforliket innebærer det motsatte, heter det i pressemeldingen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy