JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aksjonerte mot privatisering

I går aksjonerte de ansatte i to barnehager på Hurum mot kommunens planer om privatisering. – Oppmøtet i fakkeltoget var veldig bra, mener Fagforbundets plasstillitsvalgte Sølvi Hyttebakk.

2007120713590920131216031441

Personalet i de to barnehagene gikk ut i politisk streik fra klokken 14.30. Deretter gikk rundt 350 personer – ansatte, foreldre og barn - i fakkeltog i Tofte sentrum. Ordfører i kommunen, Anne-Hilde Rese (Ap), gikk også i toget. Aksjonen ble etterfulgt av en godt besøkt debatt på Folkets Hus i Tofte, hvor samtlige politiske partier bortsett fra Krf var representert.

Rådgiver i Fagforbundets omstillingsenhet, Bjørn Kristian Rudaa, var tilstede under aksjonen og debatten. Han sier til Fagbladet at mange av spørsmålene under debatten var vinklet på at folk var fornøyd med virksomhetens drift slik den er i dag, og ikke ser behovet for privatiseringsplanene.

– Representanten fra Venstre mente at det ikke har noe å si for kvaliteten på driften om det er kommunalt eller privat drevet, sier Rudaa.

– De mener også at det er greit at folk tjener penger på det som skal være offentlige tjenester, legger han til.

Konflikt om ungdomsklubben Bakgrunnen for privatiseringsplanene skal ha vært en konflikt om beliggenheten til ungdomsklubben i Tofte. Ungdommene ønsket å overta kjelleren til en av barnehagene.

Denne ble ikke godkjent for et slikt bruk av Arbeidstilsynet. Dermed foreslo politikere fra Høyre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Venstre å heller overlate hele barnehagen til ungdommene, og sette barnehagen ut på anbud til private tilbydere.

Fornøyd

Tillitsvalgt for Fagforbundet i barnehagen, Sølvi Hyttebakk, er fornøyd med aksjonen.

– Oppmøtet i fakkeltoget var veldig bra. Og selvfølgelig er det virkningsfullt med små barn som roper «vi vil ha barnehagen vår», sier hun til Fagbladet.

Hun er også fornøyd med debatten som ble holdt i etterkant.

– Det ble stilt veldig mange gode spørsmål. Jeg håper det satte i gang litt tankevirksomhet hos de politikerne som skal ta avgjørelsen, uttaler hun, og uttrykker håp om at politikere som har vært for privatisering vil skifte standpunkt.

– Jeg er overrasket over hvor lite mange av politikerne vet om sin rolle som arbeidsgiver, legger hun til.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy