JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tenner fakler for arbeidsplassene

Alle fagforeningene og de politiske partier i Sørreisa går i dag i fakkeltog for å redde arbeidsplassene på Forsvarets radarstasjon.

2007120714320020131216031445

– Dette er en stor sak for vår kommune og for hele Nord-Norge, sier Fagforbundets Tor Ivar Olsen i Sørreisa til Fagbladet.

Forsvarsledelsen foreslår i forbindelse med statsbudsjettet å legge ned radarstasjonen CRC Gumpen i Sørreisa og flytte virksomheten til Bodø.

– En flytting av tjenestene vil si at vi mister 120 arbeidsplasser i vårt nærmiljø for både sivilt og uniformert personell. Det vil få store ringvirkninger i en liten kommune med 3500 innbyggere. Også nabokommunene vil bli rammet, advarer Tor Ivar Olsen.

– Hull i hodet

Han betegner det som galskap å flytte virksomheten.

– Radarstasjonen er topp modernisert og den mest oppegående i Europa. Det er helt hull i hodet å legge den ned, sier Tor Ivar Olsen.

Han er tidligere hovedtillitsvalgt og leder i Fagforbundet i Sørreisa. I dag arbeider han som fagarbeider i teknisk sektor, er Arbeiderpartipolitiker og sterkt opptatt av å bevare arbeidsplassene i kommunen.

Vil stoppe galskapen – Vi har en tverrpolitisk dugnad og samarbeider med de tillitsvalgte på Gompen for å få stanset galskapen, sier Olsen.

Han beklager at de tillitsvalgte støter på «en mur av hemmelighold» når de prøver å få ut de riktige tallene for hva en flytting reelt vil koste, og at det dermed blir vanskelig å imøtegå de offisielle regnestykkene.

Under dagens fakkeltog vil ordfører Knut Olsen (H) holde en appell. Stortingsrepresentant Bjørn Jakobsen (SV) som sitter i forsvarskomiteen kommer til Sørreisa og vil få en egen omvisning på radaranlegget før fakkeltoget. Også en skoleelev fra Sentralskolen vil holde appell.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy