Tenner fakler for arbeidsplassene

Alle fagforeningene og de politiske partier i Sørreisa går i dag i fakkeltog for å redde arbeidsplassene på Forsvarets radarstasjon.

2007120714320020131216031445

– Dette er en stor sak for vår kommune og for hele Nord-Norge, sier Fagforbundets Tor Ivar Olsen i Sørreisa til Fagbladet.

Forsvarsledelsen foreslår i forbindelse med statsbudsjettet å legge ned radarstasjonen CRC Gumpen i Sørreisa og flytte virksomheten til Bodø.

– En flytting av tjenestene vil si at vi mister 120 arbeidsplasser i vårt nærmiljø for både sivilt og uniformert personell. Det vil få store ringvirkninger i en liten kommune med 3500 innbyggere. Også nabokommunene vil bli rammet, advarer Tor Ivar Olsen.

– Hull i hodet

Han betegner det som galskap å flytte virksomheten.

– Radarstasjonen er topp modernisert og den mest oppegående i Europa. Det er helt hull i hodet å legge den ned, sier Tor Ivar Olsen.

Han er tidligere hovedtillitsvalgt og leder i Fagforbundet i Sørreisa. I dag arbeider han som fagarbeider i teknisk sektor, er Arbeiderpartipolitiker og sterkt opptatt av å bevare arbeidsplassene i kommunen.

Vil stoppe galskapen – Vi har en tverrpolitisk dugnad og samarbeider med de tillitsvalgte på Gompen for å få stanset galskapen, sier Olsen.

Han beklager at de tillitsvalgte støter på «en mur av hemmelighold» når de prøver å få ut de riktige tallene for hva en flytting reelt vil koste, og at det dermed blir vanskelig å imøtegå de offisielle regnestykkene.

Under dagens fakkeltog vil ordfører Knut Olsen (H) holde en appell. Stortingsrepresentant Bjørn Jakobsen (SV) som sitter i forsvarskomiteen kommer til Sørreisa og vil få en egen omvisning på radaranlegget før fakkeltoget. Også en skoleelev fra Sentralskolen vil holde appell.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy