JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik mot Oslo-budsjettet i dag

Mellom klokken 9 og 11 i dag vil store deler av kollektivtrafikken i Oslo stoppe. 90 kommunale barnehager stenger og den kommunale søppeltømmingen stopper. Ansatte i Oslo kommune streiker mot budsjettkutt og privatisering.

2007121110322720131216031632

I dag skal bystyret i Oslo vedta neste års budsjett og økonomiplan fram til 2011. Budsjettforliket som er inngått mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti prioritere ifølge Høyre «de viktigste velferdsoppgavene; skole, eldre, barnehager og grunnleggende infrastruktur».

Barnehager og sporveisansatte

Men samtidig som politikerne sitter i budsjettmøte, legger de ansatte ned arbeidet. De streikende krever mer penger til kommunens velferdsoppgaver. Samtidig sier de nei til privatisering av Miljøtransport AS, Sporveisbussens Turbiler AS og UniBuss AS, der det er foreslått å gi byrådet fullmakt til å selge kommunens aksjer.

Barnehageansatte i bydelene Nordstrand, Nordre Aker, Grünerløkka og Østensjø omfattes av streiken, sammen med ansatte i Oslo Sporveier og Miljøtransport.

Streiken varer fra klokken 9 til klokken 11. Klokka 9.30 markerer de streikende sine krav i rådhusets borggård.

Krever 300 millioner «Bystyreflertallet i Oslo har gjennom flere år satt bydelene i en meget vanskelig situasjon. I stedet for å investere i gode tjenester til byens befolkning, tas det grep som avler byråkrati og tapper tjenestetilbudet.

Barn og unge blir nok en gang rammet. Det settes ikke inn vikarer i barnehager og penger til drift strekker ikke til. Det betyr dårligere kvalitet for barna. I tillegg er det stor mangel på kvalifisert personell. Oslo kommune mangler ca. 400 førskolelærere», heter det i en pressemelding fra Fagforbundet og Utdanningsforbundet i Oslo, som står bak streiken.

Bydelsutvalgsledere i alle Oslos bydeler gikk i november sammen i en felles uttalelse mot budsjettforslaget. Det er behov for å styrke bydelens ramme og tjenestetilbud med minst 300 millioner kroner, heter det fra bydelspolitikerne, som representerer både Arbeiderpartiet, SV og Høyre.

– Vil ramme vanlige folk Streiken høster liten sympati hos byrådsleder Erling Lae.

– Det er synd at Fagforbundet vil straffe byens befolkning, sier Lae til Aftenposten.

Byrådslederen sier til avisen at han har vanskelig for å forstå grunnlaget for dagens streik, som han mener kommer til å ramme vanlige folk.

– Hvis Fagforbundet skal få mer, hvem skal da få mindre? spør Lae.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy