Privatiseringsplanene avvist

Barnehagene i Tofte på Hurum som sto i fare for å bli privatisert, ble reddet takket være en helomvending fra Fremskrittspartiet.

2007121213043820131216031822

I går kveld behandlet Hurum kommune forslaget om å privatisere to av kommunens barnehager, men endte med å forkaste det etter at Frp foretok en U-sving i siste sekund.

Et tjuetalls barnehageansatte og andre tilhørere var nær ved å slippe applausen løs da Frps holdningsendring ble kjent like før avstemning i saken, skriver Drammens Tidende. Frp var opprinnelig et av de partiene som sto bak forslaget, sammen med Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre.

Fagforbundet og Utdanningsforbundet aksjonerte mot privatiseringsplanene i forrige uke, og tillitsvalgt for Fagforbundet, Sølvi Hyttebakk, uttalte til Fagbladet før aksjonen at de forsøkte å drive lobbyvirksomhet rettet mot Venstre og KrF. På daværende tidspunkt hadde hun ingen tro på at verken Høyre eller Frp ville endre mening.

Les hele saken i Drammens Tidende

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy