JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Slo tolkebyrå konkurs

Fagforbundsmedlem Adriana Aliti (27) begjærte Tolkebyrået/E.H. konsulenttjenester konkurs for manglende utbetaling av lønn.

2007121710034820131216032157

Oslo byfogdembete imøtekom begjæringen om å slå Tolkebyrået til Edith L. Hustoft konkurs.

Oslo tingrett har tidligere i år dømt Tolkebyrået til å betale over 120.000 kroner til Adriana Aliti for urettmessig avskjed og etterbetaling av overtidsgodtgjøring, sykelønn, feriepenger og saksomkostninger.

Tolkebyrået ble opprettet i 1999. Virksomheten ekspanderte raskt og hadde tilgang på 500 tolker som behersket til sammen 189 forskjellige språk, opplyser Adriana Aliti. Men til tross for millionomsetning, har ikke byrået etterkommet tingrettens dom og betalt det hun har til gode.

Dømt flere ganger Med Fagforbundets hjelp har norsk-makedoniske Adriana Aliti fått medhold i at boet til saksøkte Edith L. Hustoft blir tatt under tingrettens behandling som konkursbo.

Adriana er ikke den eneste tolken som ikke har fått utbetalt lønn for sine ytelser. Edith Hustoft er også tidligere dømt til å betale tolker for tolkeoppdrag. Flere ganger har hun kommet unna ved å opprette nye selskap.

Meld krav – Det er godt det er satt en stopper for denne virksomheten. Nå skal ikke flere tolker bli lurt av Hustoft, sier Adriana Aliti til Fagbladet.

Retten har oppnevnt henne til å representere tolkene i et kreditorutvalg. I utvalget sitter også representanter fra Oslo kemnerkontor som største kreditor i denne saken. De har utestående skatt og arbeidsgiveravgift.

Aliti oppfordrer alle tolker som mener de har penger til gode overfor tolkebyrået, om å melde inn sine krav til lønnsgarantiordningen, som ligger under Nav.

Støtte fra Fagforbundet – Jeg er veldig fornøyd med den støtten jeg har fått fra Fagforbundets advokat Kjetil Edvardsen og fra leder Anne Green Nilsen i Fagforbundets kompetansesenter i Oslo. Alene hadde jeg ikke hatt midler til å føre denne saken for retten, sier Adriana Aliti.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy