JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Økologisk suksess

Linn Veronica Hansen ble kjent med økologiske hårprodukter gjennom engasjementet i Frisørenes fagforening i Tromsø. Nå har hun stor suksess med sin egen økologiske salong «Høst».

2007121809472520131216032337

Etter åtte år i frisørbransjen fant Linn Veronica Hansen ut at hun ville prøve noe nytt. Hun hadde slitt med forkjølelse som aldri gikk over, og bronkitt som etter hvert utviklet seg til astmaliknende symptomer. Løsningen ble en egen salong med økologiske frisørprodukter.

Den rutinerte frisøren fant sin nye hverdag etter at hun begynte som ungdomstillitsvalgt i Fagforbundet – i Frisørenes fagforening. Hun engasjerte seg som spydspiss i Tromsø, og gjennom dette arbeidet fikk hun høre om Anne Sophie Willumsen i Danmark og om hennes økologiske frisørkjede, Zenz.

De to traff hverandre sist vinter på en messe der Frisørenes fagforening hadde stand, og ikke lenge etter bestemte Linn Veronica seg for at dette var noe å satse på.

God idé – Jeg hadde blitt trygg på meg selv rent faglig i løpet av årene mine som frisør, og derfor var jeg klar for å prøve noe på egen hånd. Da det dukket opp et ledig lokale midt i Tromsø sentrum, hadde jeg egentlig allerede bestemt meg, forteller Linn Veronica.

Lokalet var en tidligere frisørsalong, og gårdeieren syntes en økologisk frisørsalong hørtes ut som en god forretningsidé. Dermed var Linn Veronica i gang med å realisere planen sin.

Hun jobbet ut mai for sin gamle arbeidsgiver, og så gjøv hun løs på det tomme lokalet for å sette sitt personlige preg på den nye salongen. 2. juli kunne hun ønske sine første kunder velkommen etter en intens oppussingsperiode.

Helhet Den nye salongen «Høst» ble en umiddelbar suksess. Linn Veronica hadde mange trofaste kunder som ble med over i hennes egen salong, og med en beliggenhet midt i Tromsø sentrum, fikk hun også mange drop in-kunder.

Nå møter vi tre travle frisører når vi kommer inn i lokalene som er holdt i nyanser av lys grønt og varmgult. Både stoler og bord kjenner vi igjen fra trendene på 60- og 70-tallet, og i stedet for en kaffetrakter, står det et fyldig fruktfat på bordet mellom frisørstolene og vaskene.

– Jeg tenkte mye på navnet før jeg valgte «Høst», forteller Linn Veronica. – Jeg ville ha noe som fortalte om et forhold til naturen, men jeg ønsket å unngå grønt. Jeg synes at akkurat den fargen er ganske godt brukt i forbindelse med økologiske frisører, så da ble det høst i stedet, siden jeg liker den årstiden veldig godt, smiler hun.

Møblene er kjøpt brukt hos Fretex. For Linn Veronica handler det om en helhet i ideen bak salongen. Den skal både representere noe sunt ved å bruke økologiske produkter i stedet for skadelig kjemi, og den skal representere nøkternhet og en miljøvennlig holdning i form av gjenbruk. På bordet ligger brosjyrer fra organisasjonen «Grønn hverdag», og Linn Veronica arbeider med å få salongen miljøsertifisert.

De som venter mens hårfargen arbeider, får servert frukt og vann, eller økologisk te.

Etablert – De to første månedene arbeidet jeg alene i salongen. Det var slitsomt, men spennende og morsomt. Etter hvert ble kundene såpass mange at jeg var nødt til å ansette først en ekstra frisør i september, og så ytterligere en i oktober, forteller Linn Veronica. Begge er selvsagt organisert på skikkelig vis. Men for Lill Veronicas del innebar det å bli arbeidsgiver med personalansvar at hun måtte melde seg ut av Frisørenes fagforening.

I slutten av oktober arrangerte klesbutikkene i Tromsø Fashion Awards, og det var Høst som fikk ansvaret for hår og sminke under arrangementet. Slik sett kjenner Linn Veronica at salongen nå er blitt etablert i byen.

Den har også jevnlige oppdrag for TV Tromsø.

– Tilbakemeldingene har vært gode. Noen kunder er overrasket over at vi bruker økologiske produkter, men de forteller at fargene blir like fine og sitter like godt. En morsom reaksjon er at folk kommer inn i salongen og bemerker at her lukter det da ikke som frisørsalonger pleier. Nei, den syntetiske kjemilukten har vi heldigvis kvittet oss med, smiler Linn Veronica.

Selv om de er tre frisører på fulltid, jobber hun fortsatt mye. Hun har ansvaret for sønnen på fire år annenhver uke, og i mellomukene blir det lange dager, forteller hun.

Men sønnen har fått med seg at Linn Veronica er blitt en forretningskvinne, og han forteller gjerne vennene sine om «Høst». – Dette er min og mamma sin frisørsalong, sier han da.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy