JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Motstand mot Sykehuspartner

Fagforbundets tillitsvalgte i Helse Sør Øst-raser over at sykehusene må betale i dyre dommer til Sykehuspartner samtidig som de er pålagt å spare til beinet.

2007122117430120131216032655

– Dette vil på flere områder føre til en rasering av tilbudet til pasientene og en forringet kvalitet på pasientbehandling, utviklingsarbeid og forskning ved foretakene, sier hovedtillitsvalgt Pål Berdahl ved Radium- og Rikshospitalet til Fagbladet.

Alle sykehus i Helse Sør-Øst skal nå tvinges til å kjøpe tjenester i selskapet Sykehuspartner. Det ble vedtatt på styremøtet i November. Fagforbundets Konserntillitsvalgt Svein Øverland prøvde å få saken utsatt, fordi den ikke var godt nok utredet.

Det ble ikke tatt hensyn til. Under avstemningen var Øverland den eneste som stemte i mot.

Nå er det sykehusene i helseregionen som må slite med økte kostnader, i en situasjon der de er pålagt å spare en milliard.

En undersøkelse fra Ernst & Young som Nationen har omtalt viser at tjenestene er blitt svindyre, samtidig som kompetansen og tilgjengelighet ikke er god nok.

De økte utgiftene ved overgangen til Sykehuspartner for Rikshospitalet har vært 15 millioner kroner. På styremøtet 13. desember forlangte sykehuspartner ti millioner kroner i tillegg for sine tjenester, uten at de yter noe mer. Dette skjer i en situasjon der det er snakk om å legge ned viktige tilbud for blant annet kreft- og hjertepasientene.

– Ti millioner høres ikke mye ut, men i den situasjonen vi er i, med store nedskjæringer, er det mange av klinikkene som har god bruk for disse pengene, sier Pål Berdahl, som har stemt mot å vedta budsjettet for 2008.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSHS

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy