JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lærer i simulator

I midten av februar står et nytt akuttmedisinsk opplæringssenter klar til bruk ved Olav Duun videregående skole i Namsos.

2008010212594720131216032831

Det nye senteret vil selvsagt bli flittig brukt av elevene på ambulanselinja ved skolen, slik at de skal stå best mulig rustet til å møte den virkeligheten som venter dem i arbeidslivet. Men mesteparten av tiden skal opplæringssenteret brukes til kurs av grupper innen akuttmedisin, for eksempel ambulansedrivere, turnusleger, brannvesen, politi og sivilforsvaret.

Simulere reelle situasjoner – Vi snakker om en fordeling på 30 prosent skolebruk og 70 prosent annen bruk. Vi opplever blant annet god respons fra Helse Nord-Trøndelag og helseregion Midt-Norge, og vi har en partnerskapsavtale med sivilforsvaret, sier utviklingsleder ved skolen, Harald Einvik til Fagbladet.

– For tiden er det mangel på akuttmedisinsk personell over hele landet. En av fordelene med et slikt senter er at vi kan simulere forskjellige reelle situasjoner som gjør at vi kan intensivere og forkorte den akuttmedisinske utdanningen til personell som fra før har erfaring fra helsearbeid, sier Einvik.

I senteret er det mulig å simulere en trafikkulykke med bilvrak, sjåfører og passasjerer. Det er også bygget opp et hjemmemiljø og et rom som simulerer en ambulanse. Her er det mulig å trene på hendelsene fra de akutt oppstår, via transport og behandling i ambulansen, og situasjonen rundt mottak på sykehuset.

To millioner En elektronisk dukke kan simulere alt fra blodtrykksfall til temperaturfall, og elever eller kursdeltakere kan se seg selv på video etterpå for å analysere og vurdere sine egne valg i den akutte situasjonen.

Det er til nå investert rundt to millioner kroner i opplæringssenteret som etter planen skal være i drift fra 15. februar neste år.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy