Sosial- og helsedirektoratet ønsker kompetanseheving på sjukehjemmene for å følge opp Demensplanen. Kroken sykehjem i Tromsø, Abildsø bo- og rehabiliteringssenter i Oslo og Songdalstunet i Vest-Agder er alle invitert til å bli demensfyrtårn.
– Vi har vært i møte med Sosial- og helsedirektoratet og blitt enige om fordeling av oppgaver, sier Sissel Skoghaug, daglig leder ved Kroken sykehjem i Tromsø.
Skoghaug og hennes samarbeidspartnere ved sykehjemmet, Høgskolen i Tromsø, UNN HF og Universitetet i Tromsø vil få ansvar for å utvikle modeller for å øke kompetansen og bedre opplæringen blant alle yrkesgrupper av ansatte.
Abildsø skal samle og videreutvikle kunnskap om miljøterapi og miljøbehandling i forhold til personer med demens, mens Undervisningshjemmet i Songdalen skal undersøke hvordan sjukehjemmene kan bedre arbeidet i forhold til pårørende og utvikle gode dagtilbud.
I tillegg skal sykehjemmene i samråd med Nasjonalt kompetansesenter for demens og Sosial- og helsedirektoratet ha en felles strategi for å nå de overordnende målene i Demensplanen 2015.
Prosjektet har fått tildelt midler for opprettelse av lokale ressursgrupper ved de tre undervisningssjukehjemmene. I tillegg skal de ansette en koordinator ved hvert sjukehjem som skal koordinere oppgavene og være et bindeledd til direktoratet og Kompetansesenteret.
KVALITETSARKIVET - KVALITETSHS
Ingun A. Mæhlum
Per Flakstad
HJELPE: – Jeg vil gjerne formalisere kunnskapen og hjelpe andre i samme situasjon som jeg har vært i, sier Katrine Skårnes som har fått et tilrettelagt tilbud slik at hun kan ta utdanning som advokatsekretær.
Per Flakstad
FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.
Werner Juvik
FRUSTRERT: I perioder har jeg rett og slett følt meg trakassert, sier Anita Vedvik.
Per Flakstad
KABAL: Stillingene Drammen kommune har utlyst har flere ulike stillingsprosenter.
Vidar Eriksen