Tre demensfyrtårn

Demensplanen skal følges opp ved undervisningssykehjemmene. Tre sykehjem er utpekt som demensfyrtårn.

2008010413574020131216032952

Sosial- og helsedirektoratet ønsker kompetanseheving på sjukehjemmene for å følge opp Demensplanen. Kroken sykehjem i Tromsø, Abildsø bo- og rehabiliteringssenter i Oslo og Songdalstunet i Vest-Agder er alle invitert til å bli demensfyrtårn.

– Vi har vært i møte med Sosial- og helsedirektoratet og blitt enige om fordeling av oppgaver, sier Sissel Skoghaug, daglig leder ved Kroken sykehjem i Tromsø.

Skoghaug og hennes samarbeidspartnere ved sykehjemmet, Høgskolen i Tromsø, UNN HF og Universitetet i Tromsø vil få ansvar for å utvikle modeller for å øke kompetansen og bedre opplæringen blant alle yrkesgrupper av ansatte.

Abildsø skal samle og videreutvikle kunnskap om miljøterapi og miljøbehandling i forhold til personer med demens, mens Undervisningshjemmet i Songdalen skal undersøke hvordan sjukehjemmene kan bedre arbeidet i forhold til pårørende og utvikle gode dagtilbud.

I tillegg skal sykehjemmene i samråd med Nasjonalt kompetansesenter for demens og Sosial- og helsedirektoratet ha en felles strategi for å nå de overordnende målene i Demensplanen 2015.

Prosjektet har fått tildelt midler for opprettelse av lokale ressursgrupper ved de tre undervisningssjukehjemmene. I tillegg skal de ansette en koordinator ved hvert sjukehjem som skal koordinere oppgavene og være et bindeledd til direktoratet og Kompetansesenteret.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSHS

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy