JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vant KLPs Arbeidsmiljøpris

Stolte prisvinnere fra Bamble kommune, medisinsk avdeling på Haukeland Universitetssykehus og Haraldsplass Diakonale Sykehus mottok 100.000 kroner hver på KLPs januarkonferanse.

2008011111000720131216033304

- Arbeidsmiljøprisen er ledd i KLPs arbeid for å rette fokus på økt nærvær på jobben i alle faser av livet. Lykkes man med det, gir det store gevinster for den enkelte ansatte, for arbeidsmiljøet og for velferdsstaten, sa konsernsjef Sverre Thornes som foretok utdelingen.

Myndiggjorte medarbeidere

– Bamble kommune satser på kompetanseoppbygging og kvalitet, myndiggjorte medarbeidere og medarbeiderinitierte tiltak. Overføringsverdien til andre kommuner er stor – både som helhetstenkning og ved enkelttiltak, sier juryleder Vibeke Os Bratlie, avdelingsleder for KLPs kunderettede HMS-arbeid.

Smittsom god helse

– Haraldsplass Diakonale Sykehus viser at det går an å sette i gang tiltak uten store kostnader og satser på at de ansatte skal ha en smittsomt god helse. De er kreative i måten de gjennomfører tiltakene på. Til tross for trang økonomi klarer de å få gjort mye, sier Bratlie.

Støtter kolleger

– Haukeland Universitetssykehus tar på alvor at de ansatte er en stor ressurs for hverandre gjennom kollegastøtte satt i system. Intensivmedisinsk seksjon har en meget spesiell og krevende pasientgruppe med mye sorg og død, understreker jurylederen.

Fremme helse og nærvær

Formålet med arbeidsmiljøprisen er å premiere de beste forebyggende, helsefremmende og arbeidsmiljøskapende tiltak i helse- og kommunesektoren.

Juryen har lagt vekt på IA-avtalens målsetting om målbare resultater, forankring, medvirkning av ansatte og overføringsverdi ved tildelingen.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSKA

KVALITETSARKIVET - KVALITETSHS

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy