JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Nå må dere ordne opp!

Jan Davidsen var klar i talen da han møtte 140 ordførere på Arbeiderpartiets ordførerkonferanse denne uken. - Vi oppnår ikke likestilling uten hele stillinger, fastslo han.

2008011811182920131216033724

Uønsket deltid var et hett tema i fjorårets kommunevalgkamp. Blant andre Arbeiderpartiet var svært tydelige på at de vil problemet til livs. Nå har mange av dem kommet i ordførerstolen, og Jan Davidsen forventer at de gjør som lovet.

- Det er uverdig å tilby ansatte stillingsprosenter de ikke kan leve av. Nå må dere ordne opp! var den klare beskjeden fra Fagforbundets leder.

- En deltidsstilling uten utsikt til utvidelse gir deg ikke lån til egen bolig. Dette er uverdig - her har kommunene en jobb å gjøre, fastslo han, og påpekte at flere heltidsstillinger vil gjøre kommunene til mer attraktive arbeidsplasser.

- Turnus ingen unnskyldning

- Ulempene med all deltiden er også stor for brukerne som opplever manglende kontinuitet i tjenesten, fortsatte Davidsen, som også mener at vanskelige turnusordninger ikke er noen god unnskyldning.

- Det finnes gode eksempler på kommuner som har fått til dette, sa han, og viste til sørlandsbyen Kristiansand.

- Statsministeren og LO-lederen har skjønt det. Nå håper vi i Fagforbundet at landets ordførere snart vil få den samme aha-opplevelsen: De som jobber ufrivillig deltid - oftest kvinner - er en uutnyttet ressurs. Vi vil ikke oppnå likelønn før vi får vekk den ufrivillige deltiden. La oss kunne si at 2008 var året da vi kom den ufrivillige deltiden til livs!

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy