JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Protesterer mot Gaza-blokade

Fagforbundet har i dag sendt brev til Utenriksdepartementet og bedt om at utenriksminister Jonas Gahr Støre tar situasjonen i Gaza opp med Israel.

2008012514260420131216034447

"Blokaden av Gaza fører til at befolkningen fryser og sulter. Butikkene mangler varer, apotekene mangler medisiner, prisene på matvarer er mangedoblet. Det er stort sett slutt på drivstoff og sykehusene mangler de mest basale ting. Mangel på drivstoff og strømbruddet skaper en enda større katastrofe i Gaza. Man er avhengig av strøm og drivstoff for å få vannpumper og kloakksystem til å fungere. Nå flyter kloakken urenset i gatene. Det er ikke vanskelig å forestille seg hvor helseskadelig dette er for menneskene og hvor ødeleggende det er for miljøet," heter det i brevet som ble oversendt fra Fagforbundet til UD tidligere i dag.

Den norske fagbevegelsen har en lang tradisjon for engasjement i internasjonale solidaritetsspørsmål generelt, og i Palestina spesielt. Det skal ha vært Fagforbundets leder Jan Davidsen selv som tok initiativet til brevet, med utgangspunkt i den ekstreme situasjonen området nå gjennomlever.

Videre i brevet heter det at blokaden er en "kollektiv avstraffelse av en hel befolkning som savner sidestykke".

I dag klokken 15 organiserer det palestinske ungdomsnettverket og Palestinakomiteen en demonstrasjon foran Stortinget. Det vil bli holdt appeller og overrakt krav til norske stortingsrepresentanter.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy