JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Protesterer mot resultatlønn

Styret i Sykehuset Østfold helseforetak vil åpne for mer bruk av resultatbasert lønn. – Ønsketenkning, sier Fagforbundets 1. nestleder Gerd Kristiansen.

2008021314235020131216035829

Sykehuset Østfold helseforetak ønsker mer resultatbasert lønn for sine ansatte, skriver Moss Avis i dag. Det nye lønnssystemet vil først og fremst gjelde ledere, men også andre ansatte kan bli vurdert for innsatsen når størrelsen på lønn og bonuser skal fastsettes.

– Dette er en retning vi ønsker å gå for å ha større fokus på de ansatte som yter litt ekstra, sier Vidar Lødrup, som er viseadministrerende direktør for organisasjon og utvikling ved sykehuset.

Individuell arbeidssituasjon

Han innrømmer overfor Moss Avis at det kan være stor forskjell på hvordan og hvor enkelt en kan måle innsats i de forskjellige jobbene som utføres, og at den nye lønnsstrategien nok er mest aktuell i stillinger med en mer individuell arbeidssituasjon. For legers del kan det være snakk om produksjon av rapporter, forskning og annen innsats, skriver avisen.

Fagforbundets 1. nestleder Gerd Kristiansen reagerer sterkt på forslaget.

– Det kan være at direktøren eller styret driver med ønsketenkning og vil at det skal være sånn, men et slikt forslag er uaktuelt. Noe mer er det ikke å si om saken inntil videre, sier Kristiansen bestemt.

– Horribelt

Fagforbundet vil undersøke saken nærmere før det avgjøres hvordan den skal håndteres formelt.

– Men fra et prinsipielt ståsted er dette horribelt. Sykehuset Østfold er en del av Spekterområdet, og har en tariffavtale de er forpliktet til å forholde seg til, fastslår hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy