JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ansatte skal endre sykehusene

Modellkommuneprosjektet, med større medarbeiderinnflytelse og mindre privatisering, har vært en suksess. Nå skal erfaringene herfra trekkes inn i spesialisthelsetjenesten.

2008021411531820131216035906

I dag møter helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad representanter for de store arbeidstakerorganisasjonene. Tema for møtet er samarbeidsavtalen om utvikling og omstilling i spesialisthelsetjenesten.

Fra Fagforbundet møter 1. nestleder Gerd Kristiansen. Presidenten i Legeforeningen, Torun Janbu, leder i Sykepleierforbundet Lisbeth Normann, president i NITO Marit Stykket og leder av Delta, Gunn Olander, vil også være tilstede.

Det er det såkalte modellkommuneprosjektet, som ble utarbeidet for å være et alternativ til New Public Management og privatisering, som har vært inspirasjonskilde til prosjektet.

Pilotforetak

Rolv Rynning Hanssen i Fagforbundets omstillingsenhet sier til Fagbladet at de ønsker å utnytte den kunnskapen og kompetansen som finnes ute blant arbeidsfolk.

– Suksessen til modellkommunene har fått oss til å ville prøve noe liknende i en annen sektor. Dette er spennende, ikke minst fordi det for tiden er en rekke problemer og konflikter innen spesialisthelsetjenesten, uttaler han.

På dagens møte vil Sylvia Brustad offentliggjøre samarbeidsavtalen. Senere skal det plukkes ut pilotforetak hvor partsinitiert samarbeid skal prøves ut.

– Vi håper å få til et eksempel på at det også i denne kriserammede sektoren går an å utnytte kunnskaper og ideer fra arbeidsfolk, og se helhetlig på prosessen en pasient går gjennom fra hun kommer til sykehuset til hun er ferdig behandlet, forteller Rynning Hanssen, som har stor tro på prosjektet.

Bedre kvalitet

– Vi tror vi vil få noe å vise fram slik at det i framtida vil lyttes til de ansatte i større grad, sier han, og legger til at han er svært spent på hvilke piloter som skal utpekes.

– Fra Fagforbundets side vil vi legge stor vekt på at prosjektets mål må være å skape et kvalitativt bedre tilbud og dermed øke evnen til å møte nye krav, slik at også brukertilfredsheten blir større enn i dag, avslutter Rynning Hanssen.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSHS

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy