JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klare for streik

Fra fredag morgen streiker 20 pasientmedarbeidere ved Sentrum Røntgeninstitutt AS i Stavanger og Bergen for å få en tariffavtale. De er forberedt på å holde det gående lenge – om nødvendig.

2008021412292720131216035917

Klokka tikker mot streik. I går ettermiddag holdt Fagforbundets leder Jan Davidsen appell i Bergen til støtte for de streikende. Det har hittil ikke ført arbeidsgiver tilbake til forhandlingsbordet.

– Arbeidsgiver tilbyr en intern husavtale. De ansatte vet godt at det ikke gir noen garantier eller trygge rammer, sier Bernt Harry Eliassen, rådgiver i Fagforbundet.

Tidligere hadde bedriften et individuelt lønnsystem som førte til store lønnsforskjeller mellom pasientmedarbeiderne. I tillegg lå de fleste under tarifflønn. Underveis har Fagforbundets medlemmer forhandlet de ansatte opp til tarifflønn. Men når det kommer til en tariffavtale, sier arbeidsgiver blankt nei, og henviser til at AFP-ordningen blir for dyr.

Det avviste Fagforbundets leder under sin appell utenfor Bergen Storsenter i går.

– Dette dreier seg om noe så alminnelig som å få på plass en helt normal tariffavtale, slik at de dårligst betalte skal få anstendige lønnsvilkår, sa Jan Davidsen. Han viser til at Fagforbundet ønsker forhandlinger, men er beredt til å streike så lenge det trengs for å få til ordnede arbeidsforhold for de ansatte.

----------

EMNEORD: Sentrum røntgen-streik08

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy