JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ordførerne ut av styrene

Hva kan fagbevegelsen lære av korrupsjonssaka der tidligere vannverksdirektør Ivar T. Henriksen blei dømt til åtte års fengsel for korrupsjon og underslag?

2008021914274520131216040333

– Sjøl om Henriksen har anka og at han derfor ikke er dømt ennå, vil jeg si at dette bekrefter det vi har ment hele tida, ordføreren må ikke sitte i styrene i de kommunale selskapene, sier lederen i Fagforbundet Akershus, Odd-Haldgeir Larsen, i en oppsummering etter dommen mot vannverksdirektør Ivar T. Henriksen.

– Vi må endre styresammensetninga i de kommunale selskapene slik at demokratiet igjen kan råde. Det betyr sjølsagt ikke at vi ikke skal ha folkevalgte i styrene, men altså ikke ordføreren. Han skal utøve eiermakt, ikke styremakt, mener Odd-Haldgeir Larsen.

- Men dere har jo også fått tips opp gjennom åras løp at ikke alt var som det skulle. Hvorfor har ikke Fagforbund reagert?

Vi har reagert, men regimet til Henriksen, som blei bifalt av styrene og representantskapene, har ikke akkurat gjort det lett for ansatte og tillitsvalgte å stå opp og si i fra.

Ifølge Larsen arbeides det nå med å omorganisere selskapene og bygge gode relasjoner mellom de ansatte og ledelsen.

– Så håper jeg vi slipper å se flere ganger at fellskapets midler ikke blir brukt som ei leikegrind i ny-libralismens ånd i framtida, avslutter Odd-Haldgeir Larsen.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy