JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Psykiatri: Samtaler også med barna

- Intensjonen vår er at samtlige familier som er involvert ved innleggelse av mor eller far, får en familiesamtale, opplyser Eva Svendsen ved Notodden sykehus, psykiatrisk avdeling.

2004022113235820131216040549

Eva Svendsen, som er utdannet sosionom, familieterapeut og kunst- og uttrykksterapeut, forteller at personalet er oppmerksom på at mange som legges inn, også er foreldre. - Vi legger til rette for barn som kommer på besøk, og vi forklarer hvorfor mor eller far er på sykehuset. Ikke alle foreldre som legges inn, ønsker at familiemedlemmene skal informeres. - Det hender en sjelden gang at vi gjennomfører en familiesamtale uten at den syke selv er til stede. Det skal helst skje med tillatelse, men det er ikke alle som ønsker at familien skal bli informert. Da prøver vi å stå på og si at sånn gjør vi det her. Når de velger å legge seg inn hos oss, er familiesamtalen en del av den pakka de har valgt. For alle som blir lagt inn her, er informert om at vårt opplegg omfatter hele familien. Når en forelder blir lagt inn ved Notodden psykiatriske avdeling eller får behandling ved poliklinisk avdeling, prøver personalet så tidlig som mulig å sette opp et nettverkskart med oversikt over familie, venner og ressurspersoner som kan gjøre en innsats for familien. - Vi inkluderer gjerne en slektning eller venn som har et nært forhold til familien. Vi har også trukket inn en god lærer. Alle som kan bidra til familiens beste, blir invitert til samarbeid. Som kunst- og uttrykksterapeut har Svendsen møtt en del voksne barn av psykisk syke foreldre. - Disse er velfungerende mennesker som sliter uten å være syke nok til en henvisning. Min drøm er at vi kan bygge opp et tilbud til disse uten at de blir pasienter. På Notodden har vi også snakket mye om at vi gjerne skulle gitt et tilbud til barna fra de var 10-12 år. Vi ser tydelig behovet for barnegrupper, og det har jo vært svært vellykket i Danmark hvor de har hatt slike grupper lenge.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSHS

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy