JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornøyde renovatører

Renovatørene Odd Sømme og Kjell Kaarvaag, gjennomgangspersonene i NRK-dokumentaren «Mot framtida», fikk mange reaksjoner etter at programmet var vist.

2004012012262120131216040725

– Til og med en bedriftseier fra Stavanger ringte og ga meg støtte, fortalte Odd Sømme. Sømme var til stede på konferansen i Oslo og syntes innleggene til de tre politikerne viste at de har forstått situasjonen hans og at de støtter den kampen som nå pågår i Stavanger.

– Jeg syns NRK-programmet har bidratt til en viktig debatt om rettighetene til arbeidsfolk. Det er ikke bare viktig at vi skal jobbe til vi oppnår pensjonsalder, men vi skal faktisk ha helse til å stå i jobben også, sier han.

Kjell Kaarvaag som er tillitsvalgt og leder av Seksjon samferdsel og teknisk i Stavanger, hadde hektiske dager på konferansen: – Nå syns jeg vi har fått satt denne problemstillingen ordentlig på dagsorden. Vi har fått vist en del av de menneskelige konsekvensene ved den utryggheten som konkurranseutsetting fører til. Jeg syns også at vi og politikerne på konferansen snakket samme språk og forstod hverandre.

– Nå gjenstår det bare å se om de virkelig tar tak i problemstillingen. Det håper jeg de gjør, sa Kjell.

– Vi må også samarbeide med de ansatte i private firmaer, få dem til å organisere seg og hjelpe dem til å få de samme avtalene og rettighetene som oss. Da vil det bli ryddige tilstander i bransjen. Da vil det ikke være lønns- og arbeidsvilkår det konkurreres om når tjenester konkurranseutsettes, men hvem som har de smarteste og beste løsningene.

– Og vi er blant de smarteste og beste i landet, fortsatte han.

Odd Sømme ser ikke mørkt på framtida. Han tror han jobber som renovatør i Stavanger Renovasjon også om fem år: – Det tror jeg ikke minst at TV-programmet og denne konferansen har bidratt til.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy