JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bufdir forlanger tarifflønn

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) har endret retningslinjene for anskaffelse av tiltaksplasser i barnevernet. Fra nå av må alle kontraktører tilby de ansatte lønns- og arbeidsforhold som er minst like gode som i en tariffavtale.

2008022214035320131216040738

Det har kommet flere kritiske utspill i forbindelse med at Bufetat gjennomfører konkurranse ved kjøp av barneverntjenester. Blant annet har Tyrilistiftelsen rettet skarp kritikk mot det de kaller "budrunder og pengespill". Stiftelsens leder Ulf Jansen hevder at anbudsrundene i praksis setter de mest sårbare barnas hensyn til side, og hindrer faglig utvikling i miljøet.

"Vi må holde kortene våre tett til brystet så ingen hører eller vet noe om hva vårt tilbud omfatter. Tross alt står det om å vinne eller tape, og det er EØS-regler som gjelder.", skrev han i en kronikk i Fagbladet i desember.

I to brev, som begge er datert 6. februar, informerer Barne- og likestillingsdepartementet (BLD) om endringer i prosedyrer ved kjøp av barnevernsplasser fra ideelle og kommersielle organisasjoner. Her skriver departementet blant annet at de "ønsker å motarbeide en kultur der de ideelle aktørene skjermer gode metoder og ideer som konkurransehemmeligheter", fordi de mener samarbeid om metoder og fagutvikling "vil være kvalitetsfremmende".

Bedre vilkår

Fra nå av stilles det krav om at "alle ideelle og kommersielle organisasjoner som tilbyr tjenester i barnevernet har lønns- og arbeidsvilkår som ikke er dårligere enn det som følger av gjeldende tariffavtale, regulativ eller det som ellers er normalt for vedkommende sted og yrke". Dermed sikres de ansatte gode vilkår, samtidig som det vil være enklere for tilbyderne å skaffe kvalifiserte ansatte som best kan ivareta barnas behov.

En annen av innvendingene som var rettet mot Bufdir i forbindelse med anbudsprosessen, var at kontraktene var for korte, slik at forutsigbarheten ville være dårlig både for barn og behandlere. Lengden på avtalene som inngås utvides derfor nå fra 2+1+1 år til 4+1+1 år.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSKKO

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy