JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lysere tider ved A-hus

I fjor ville ledelsen ved Akershus universitetssykehus kutte antall hjelpepleiere i helseforetaket, og de nye helsefagarbeidernes stilling ved sykehuset var høyst usikker. Nå er situasjonen en helt annen.

2008022514590720131216040903

Elna Knutsen, som er tillitsvalgt for Fagforbundet på A-hus, vil likevel ikke kalle endringene i helseforetaket en snuoperasjon.

– Jeg opplevde situasjonen i fjor som ganske heftig. Da var ikke ledelsen spesielt positivt innstilt til disse yrkesgruppene. Hvordan dette vil lande vet jeg ikke noe om, sier hun til Fagbladet.

"Litt dumt"

Knutsen forteller at det var på en konferanse i april i fjor at direktøren ved sykehuset, Erik Normann, ordla seg "litt dumt" i forhold til hvordan hjelpepleierne og helsefagarbeiderne skulle ivaretas på det nye sykehuset. Derfor engasjerte hun seg, blant annet gjennom aksjon helsefagarbeider, til å få ledelsen til å forstå viktigheten av at disse yrkesgruppene fortsatt skal ha sin plass i helseforetaket.

I begynnelsen av november i fjor hadde Fagforbundet, Sykepleierforbundet og sykehusledelsen tre møter, hvor funksjonsfordelingen på det nye sykehuset ble tatt opp. Knutsen mener det er synd at disse møtene ikke ble avholdt tidligere.

– Da ville vi unngått en del av den brannslukkingen vi har måttet holde på med det siste året, uttaler hun.

Hva er høy kompetanse?

I forbindelse med byggingen av det nye sykehuset, har det vært et uttalt mål at kompetansen ved akkurat dette helseforetaket skal være svært høyt.

– Når vi har stilt spørsmål om hjelpepleiere og helsefagarbeidere til ledelsen, har de alltid snakket om hvor høy fagkompetanse dette nye sykehuset skal ha. Men de har sagt veldig lite om hva dette innebærer, sier Knutsen.

Etter at både Fagforbundet og aksjon helsefagarbeider har henvendt seg til ledelsen, har sykehuset besluttet å ta inn 20 helsefagarbeiderlærlinger fra Lørenskog. De er også i samtaler med skoler i Skedsmo og Strømmen. Hvor mange lærlingplasser det endelig blir, er derimot usikkert.

– Men at det ser lysere ut i 2008 enn i 2007, er det ingen tvil om.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSHS

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy