JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Prosjektstøtte: Usynliggjorte barnehager

Bare 10–12 barnehager, i motsetning til 200 skoler, får prosjektstøtte gjennom EUs program for internasjonalt samarbeid. Kanskje ikke så rart, for det ikke er mulig å finne ordet barnehage på nettsiden for Comenius.

2006092013014420131216041339

Comenius er EUs program for internasjonalt samarbeid innen den pedagogiske sektoren. Også ansatte i barnehager har i flere år vært omfattet av ordningene. Men det er nesten umulig å skjønne ut fra SIUs hjemmesider. Der står ikke ordet barnehager nevnt noe sted.

Nå lover SIU å gjøre noe med saken. Seniorrådgiver Egil Eiene legger seg flat og er enig i at nettsidene er under enhver kritikk i forhold til å nå søkere fra barnehager.

– Vi har jobbet for å få bedre nettsider slik at barnehagene skjønner at dette angår dem, men uten resultat foreløpig. Men nå skal det bli bedre, sier Eiene.

Urettferdig

Han viser til at ryktet om stipendmidlene er gått fra munn til munn. Drøyt ti prosjekter i barnehager får støtte til å utvikle et internasjonalt samarbeid, de fleste er plukket ut ad omveier, mange av de drøyt ti barnehagene er spesielt inviterte. Eiene er enig i at prosessen ikke blir spesielt demokratisk.

– I EU kalles barnehagene i langt større grad for førskole, og knyttes på den måten nærmere skoler. Likevel skal Norge ha ros for at vi deltar med et større antall barnehager enn befolkningen tilsier, sier Eiene.

Skolene er hittil de eneste som har fått direkte informasjon om Comenius. Vil din barnehage finne ut mer, må du foreløpig søke via det som heter skoleprosjekt. Inntil SIU har gjort noe med nettsidene.

SIU

Senter for internasjonalisering av høyere utdanning (SIU) skal fremme internasjonalt samarbeid innen utdanning og forskning. SIU er det nasjonale kontaktpunktet i Norge for stipendfondene som finansieres gjennom EØS-midlene, og forvalter midlene for Kunnskapsdepartementet. Ordningen gjelder for elleve land og innebærer støtte på ca. 230 millioner kroner over fem år.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSKKO

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy