JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Barn og unge: Sterkt mangfold

«... så ble Benjamin drept. Da var det tre stykker (i ungdomsskoleklassen) som reiste seg og klappa. De fikk en advarsel, men bortsett fra det gjorde skolen ingenting med rasismen.» Manuela.

2006083113072220131216041341

Utdraget er hentet fra håndboka og kursopplegget «Å finne styrken i mangfoldet». Håndboka er for alle som jobber med barn og unge, fordi de fleste treffer brukere fra etniske minoriteter.

Manuela (19) er det gått godt for selv om lærerne ikke stoppet den grove mobbingen. Ali (15) er ikke kommet like godt ut av det. I forbindelse med behandling av sine rusproblemer har han skrevet sin historie, som er sterkt preget av rasistisk mobbing, der ingen grep inn.

Livets grove eksempler

– Begge historiene beskriver barn som blir mobbet med offentlig ansatte som hjelpeløse tilskuere. Begge historiene viser at offentlig ansatte trenger å rydde bort egen usikkerhet og tafatthet i møte med rasisme, forteller Lisbeth Reed.

Gjennom tre år har hun ledet Match-prosjektet som har som mål å styrke minoritetsperspektivet i tjenester for barn og unge. Fagforbundet har hele veien vært en av støttespillerne. I høst starter en landsomfattende konferanseturne der håndboka og kursopplegget skal testes.

Historiene om Manuela er tatt fra innledingen til kapittelet om rasisme og fordommer. Hvert tema belyses gjennom en innledende historie, en generell tekst, utfordringer og tips til løsninger og en liste over sjekkpunkter. Bakerst ligger også en miniveileder og huskeliste for hva som forventes av foreldre i Norge i forhold til barnehage, skole, SFO, helsestasjon, fritid, påkledning og hygiene.

Håndboka kan bestilles fra: bestilling@imdi.no

KVALITETSARKIVET - KVALITETSKKO

KVALITETSARKIVET - KVALITETSHS

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy