JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gravferdstjenester scorer høyest

Gravferdstjenesten er best i klassen av alle offentlige og private tjenester.

2004102011541920131216041507

Med karakteren 84 av 100 mulige poeng scorer gravferdstjenestene høyest både i forhold til private og til offentlige tjenester. Det viser en ny brukerundersøkelse Kirkens Arbeidsgiverorganisasjon (KA) har gjennomført. Det er den første omfattende undersøkelsen om pårørendes opplevelse av kvaliteten på de praktiske tjenestene.

– De som har hatt kontakt med Den norske kirke i forbindelse med gravferd, er svært godt fornøyd. Det skyldes både yrkesstolthet, menneskekunnskap og innsatsvilje blant kirketjenere, gravere og andre kirkelig ansatte, sier direktør Frank Grimstad i KA til avisa Vårt Land.

Brukertilfredsheten med gravferdstjenesten ligger høyt over gjennomsnittet for kommunale tjenester, som er 66 poeng. Tannlegene kommer best ut når det gjelder private tjenester; med en score på 80.

Gravferd og livssyn

I 1997 ble ansvaret for gravferdsforvaltning og kirkegårdene overført fra kommunene til de kirkelige fellesrådene. Det er gravferdsloven og Den norske kirke som er gravferdsmyndighet for alle som gravlegges i Norge, uavhengig av avdødes og de etterlattes livssyn og kultur. Mange påpeker at Den norske kirkes rolle er problematisk for de som tilhører andre trossamfunn eller Human-Etisk forbund.

I 2003 ble 94 prosent av alle døde gravlagt i regi av Den norske kirke. De resterende ble gravlagt av andre trossamfunn eller Human-Etisk forbund. Uansett må også de som ikke tilhører Den norske kirke forholde seg til og benytte statskirkens tjenester.

Undersøkelsen viser også at det er flest misfornøyde med dette blant medlemmer av Human-etisk forbund.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSKKO

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy