JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nekter å tømme søpla til Sentrum Røntgeninstitutt

Fra første dag etter påske vil søpla hope seg opp utenfor Sentrum Røntgeninstitutt i Trondheim. Ansatte i Retura vil sette i verk sympatiaksjon fra den 25. mars dersom bedriften ikke har innfridd kravet om tariffavtale for de streikende pasientmedarbeiderne.

2008031111110520131216041928

Fagforbundet har vært i forhandlinger med KS og blitt enige om at de ansatte i det kommunalt eide renovasjonsfirmaet Retura kan iverksette en betinget sympatiaksjon.

– Det innebærer at våre medlemmer skal utføre sitt vanlige arbeid i Retura, men ikke hente søppel i Sentrum Røntgeninstitutt fra første dag etter påske, sier rådgiver Unni Rasmussen i Fagforbundets forhandlingsenhet til Fagbladet.

Sykehus boikotter

Hun opplyser at Fagforbundet også er i forhandling med arbeidsgiverorganisasjonen Spekter som omfatter helseforetakene om at de store sykehusene i hovedstadsområdet ikke skal henvise pasienter til Sentrum Røntgen. Det kan også komme på tale å iversette sympatiaksjoner.

I Stavanger vil Fagforbundet vurdere muligheten for å sette i verk sympatiaksjon ved Berentzen Vaskeri, for å legge press på eierne av Sentrum Røntgeninstitutt.

Fanemarkering

LO i Trondheim arrangerer fanemarkering ved Sentrum Røntgeninstitutt i Kjøpmannsgata 17 torsdag 13. mars fra klokken 12.00 til 12.30.

LO og Fagforbundet oppfordrer fagforeninger og tillitsvalgte til å vise solidaritet med de streikende ved å møte opp til fanemarkeringen for å støtte kravet om å få etablert en tariffavtale i virksomheten.

Streik for minimumslønn og AFP

Fagorganiserte i Fagforbundet ved Sentrum Røntgeninstitutt AS er nå i streik for å få etablert en tariffavtale. De streiker for å sikre Fagforbundets medlemmer minimum det som tilsvarer minstelønnssatser i sammenlignbare områder. De streiker mot uønskede individuelle bonusordninger. De streiker for å få muligheten til å gå av med avtalefestet pensjon (AFP).

LO i Trondheim understreker at en tariffavtale er en av de viktigste pilarer i samfunnet som motvirker polarisering og som fremmer trygghet og likebehandlingsprinsippet mellom folk. Det er 101 år siden at den første landsomfattende overenskomsten ble forhandlet fram i Norge. Det skal være en selvfølge i dag at partsforholdet som regulerer lønn- og arbeidsvilkår er regulert i kollektive tariffavtaler.

– Vi gir de streikende full støtte og oppfordrer samtidig eierne til å inngå en tariffavtale snarest, heter det i en pressemelding fra LO i Trondheim. På sine hjemmesider oppfordrer de fagorganiserte i byen å stille som streikevakter en økt eller to.

For nærmere informasjon: Kristin Sæther, leder av streikekomiteen i Fagforbundet, tlf 977 37 708

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy