JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Liker Fagbladet stadig bedre

En ny leserundersøkelse viser at andelen medlemmer i Fagforbundet som har stor eller meget stor tillit til det redaksjonelle innholdet i Fagbladet har økt fra 44 prosent i 2004 til 65 prosent i 2008.

2008031214353220131216042033

Fagbladets popularitet øker sterkt hos medlemmene i Fagforbundet, ifølge en medlemsundersøkelse som ble utført av Sentio i februar. Hovedfunnene er at 8 av 10 leser har lest i alle de seks siste utgavene av Fagbladet og 53 prosent bruker mer enn 15 minutter på hvert blad. Hele 82% mener at de har et godt utbytte av medlemsbladet.

- Det mest oppsiktsvekkende er kanskje at nesten 4 av 10 medlemmer bruker over 15 minutter på lese de spesialiserte yrkesfaglige temaheftene, sier ansvarlig redaktør i Fagbladet, Johnny Daugstad. 300 av Fagforbundets medlemmer ble intervjuet over telefon i undersøkelsen.

– Medlemmenes blad

Redaktøren forteller at bladet bevisst har satset på å gi et godt tilbud både når det gjelder yrkesfaglige artikler og saker om viktige samfunnspolitiske spørsmål. Denne undersøkelsen dokumenterer at redaksjonen har lykkes i å lage et attraktivt medlemsblad for Fagforbundet. – Den virkelig store saken i Fagbladet i 2007 var artikkelserien om ufrivillig deltid, sier Daugstad, og fortsetter: – Redaksjonen lyktes i å sette dagsorden og holde saken varm gjennom flere store reportasjer, ukentlige nettartikler og ikke minst stor aktivitet fra medlemmene, som sendte inn hundrevis med tips om små og merkelige deltidsbrøker til www.fagbladet.no.

Hver tredje medlem i Sentio-undersøkelsen opplyser at de ikke har fått informasjon om eller fra Fagforbundet fra noen andre enn Fagbladet. Det som har fått informasjon fra andre steder, nevner i størst grad tillitsvalgte.

Tillit

- Jeg er meget stolt av at Fagforbundets medlemmer har fått så mye større tillit til det redaksjonelle innholdet i Fagbladet, sier Daugstad. I 2004 var det bare 44 prosent som hadde stor eller meget stor tillit til bladet. I leserundersøkelsen i 2006 var det 57 prosent og nå i februar 2008 svarte 65 prosent at de har stor eller meget stor tillit.

Gjennomslag i mediebildet

Ifølge Daugstad satte Fagbladet i 2007 ny rekord i antall saker som ble sitert og presentert i andre riksmedier. Foruten flere oppslag i Dagsrevyen, Dagsnytt og TV2-nyhetene, har ulike deltidssaker fra Fagbladet dannet grunnlag for større og mindre saker i ulike aviser. I tillegg har deltidssaker fra fagbladet.no blitt brukt på en rekke nettsteder. Flere av forbundets viktige saker har funnet veien til en rekke ulike medier via nettsidene til frifagbevegelse.no. Den store medlemsundersøkelsen om kvaliteten på eldreomsorgen ble sitert og laget lokale vrier på i 16 av NRKs lokalkontorer i tillegg til Dagsnytt. Saken ble fulgt opp andre etermedier, de aller fleste regionavisene og mange riksaviser. – Sentio-undersøkelsen bekrefter at Fagbladet er en viktig mediekanal for Fagforbundets ledelse og for medlemmene, seier Daugstad.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy