Liker Fagbladet stadig bedre

En ny leserundersøkelse viser at andelen medlemmer i Fagforbundet som har stor eller meget stor tillit til det redaksjonelle innholdet i Fagbladet har økt fra 44 prosent i 2004 til 65 prosent i 2008.

2008031214353220131216042033

Fagbladets popularitet øker sterkt hos medlemmene i Fagforbundet, ifølge en medlemsundersøkelse som ble utført av Sentio i februar. Hovedfunnene er at 8 av 10 leser har lest i alle de seks siste utgavene av Fagbladet og 53 prosent bruker mer enn 15 minutter på hvert blad. Hele 82% mener at de har et godt utbytte av medlemsbladet.

- Det mest oppsiktsvekkende er kanskje at nesten 4 av 10 medlemmer bruker over 15 minutter på lese de spesialiserte yrkesfaglige temaheftene, sier ansvarlig redaktør i Fagbladet, Johnny Daugstad. 300 av Fagforbundets medlemmer ble intervjuet over telefon i undersøkelsen.

– Medlemmenes blad

Redaktøren forteller at bladet bevisst har satset på å gi et godt tilbud både når det gjelder yrkesfaglige artikler og saker om viktige samfunnspolitiske spørsmål. Denne undersøkelsen dokumenterer at redaksjonen har lykkes i å lage et attraktivt medlemsblad for Fagforbundet. – Den virkelig store saken i Fagbladet i 2007 var artikkelserien om ufrivillig deltid, sier Daugstad, og fortsetter: – Redaksjonen lyktes i å sette dagsorden og holde saken varm gjennom flere store reportasjer, ukentlige nettartikler og ikke minst stor aktivitet fra medlemmene, som sendte inn hundrevis med tips om små og merkelige deltidsbrøker til www.fagbladet.no.

Hver tredje medlem i Sentio-undersøkelsen opplyser at de ikke har fått informasjon om eller fra Fagforbundet fra noen andre enn Fagbladet. Det som har fått informasjon fra andre steder, nevner i størst grad tillitsvalgte.

Tillit

- Jeg er meget stolt av at Fagforbundets medlemmer har fått så mye større tillit til det redaksjonelle innholdet i Fagbladet, sier Daugstad. I 2004 var det bare 44 prosent som hadde stor eller meget stor tillit til bladet. I leserundersøkelsen i 2006 var det 57 prosent og nå i februar 2008 svarte 65 prosent at de har stor eller meget stor tillit.

Gjennomslag i mediebildet

Ifølge Daugstad satte Fagbladet i 2007 ny rekord i antall saker som ble sitert og presentert i andre riksmedier. Foruten flere oppslag i Dagsrevyen, Dagsnytt og TV2-nyhetene, har ulike deltidssaker fra Fagbladet dannet grunnlag for større og mindre saker i ulike aviser. I tillegg har deltidssaker fra fagbladet.no blitt brukt på en rekke nettsteder. Flere av forbundets viktige saker har funnet veien til en rekke ulike medier via nettsidene til frifagbevegelse.no. Den store medlemsundersøkelsen om kvaliteten på eldreomsorgen ble sitert og laget lokale vrier på i 16 av NRKs lokalkontorer i tillegg til Dagsnytt. Saken ble fulgt opp andre etermedier, de aller fleste regionavisene og mange riksaviser. – Sentio-undersøkelsen bekrefter at Fagbladet er en viktig mediekanal for Fagforbundets ledelse og for medlemmene, seier Daugstad.

MEST LEST:
God stemning mellom Mette Nord og Tor Arne Gangsø som hilser på korrekt koronavis. Men forhandlingene i kommuneoppgjøret blir krevende. Rettigheter for mer heltid er et av de viktigste kravene fra Fagforbundet og LO Kommune.

God stemning mellom Mette Nord og Tor Arne Gangsø som hilser på korrekt koronavis. Men forhandlingene i kommuneoppgjøret blir krevende. Rettigheter for mer heltid er et av de viktigste kravene fra Fagforbundet og LO Kommune.

Per Flakstad

Lønnsforhandlingene er i gang: Her finner du alle kravene fra LO

Colourbox.com

Disse skal få ny lønn nå: Lønnsforhandlingene for 190.000 ansatte i kommunene er i gang

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september.  Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Denne høsten skal mange avtaler som gjelder Fagforbundets medlemmer forhandles. Dette er fra kommuneoppgjøret som startet i forrige uke og som har frist 125.september. Fra v: Hans Ole Rian, Creo, Anne Finborum, Skolenes Landsforbund (med ryggen til) Pål Skarsbak, Fagforbundet og LO Kommune og Tone Faugli, leder i forhandlingsenheten i Fagforbundet. I kalenderen kan du se når din avtale skal forhandles.

Per Flakstad

Lønnsoppgjørene står i kø: Her kan du se når din lønn skal forhandles i høst

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Kvinnen oppga under jobbintervjuet at hun var utdannet helsefagarbeider. (Illustrasjonsfoto)

Titti Brun

Kvinne jobbet ulovlig som helsefagarbeider i nesten ett år – løy om utdannelse i jobbintervju

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Enslige minstepensjonister får en årlig økning på 1.872 kroner i årets trygdeoppgjør.

Anna Granqvist

Her er alle de nye satsene: Minstepensjonister får 130 kroner mer i måneden

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Første kull: Wenche Kallerud (f.v.), Eirik Øye Heintz, Sszilvia Beck og Quesna Basney er i gang med fagskolens nye studietilbud, kirurgisk virksomhet.

Karin Svendsen

Nytt fagskoletilbud: Snart kan disse helsefagarbeiderne jobbe sammen med kirurgene

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy