JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uenige om redaktørplakat

Landsstyret i Fagforbundet har utsatt behandlingen av saken om samorganisering av informasjonsvirksomheten og Fagbladet til juni.

2008031316021620131216042205

En arbeidsgruppe med representanter fra Fagforbundets arbeidsutvalg samt fagforeningsklubbene og administrativ leder har drøftet en samordning av informasjonsvirksomheten og Fagbladet. Frist var opprinnelig satt til 1. mars, men denne er nå utsatt til landsstyremøtet i juni. Forbundsstyret har bedt om at en samordning kan skje samtidig som redaktørplakat og Fagblad-journalistenes medlemskap i Norsk Journalistlag (NJ) opprettholdes. Så langt er det utgivers ønske at ni punkter drøftes videre. NJ-klubben og Landsorganisasjonen for ansatte i Fagforbundet (LAF) mener imidlertid at flere av disse punktene er problematiske i forhold til bladets formålsparagraf og dessuten er i strid med redaktørplakatens bestemmelser.

Juridisk betenkning

Fagforbundet har bestilt en juridisk betenkning for å klargjøre forholdet mellom utgiveransvaret og redaktøransvaret. LAF- og NJ-klubbens representanter har bedt om å få den juridiske betenkningen utlevert for det videre arbeidet.

I sakspapirene som ble framlagt for landsstyret blir det presisert fra hele arbeidsgruppen at forutsetningen for å finne konstruktive løsninger på disse områdene er at forutsetningene i Forbundsstyrets vedtak av 11. desember 2007 oppfylles. Det innebærer at løsningene skal ligge innenfor Fagbladets formålsparagraf samt videreføring av redaktørplakaten. Dessuten skal journalistene kunne opprettholde sitt medlemskap i Norsk Journalistlag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy