JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Helse Vest med argusøyne på Sentrum Røntgeninstitutt

Helse Vest forsikrer at lønns- og arbeidsvilkår må være i orden hos den leverandøren som får kontrakt på røntgentjenester over påske.

2008031413451920131216042307

Fylkesleder Trond Helland og rådgiver Bernth Harry Eliassen i Fagforbundets kompetansesenter i Rogaland har i dag vært i møte med personal- og organisasjonssjef Hilde Kristiansen i Helse Vest.

– Vårt mål er å forhindre at Helse Vest henviser pasienter til Sentrum Røntgeninstitutt (SRI) så lenge Fagforbundets medlemmer er i lovlig streik for å oppnå tariffavtale, sier Trond Helland til Fagbladet.

ILO-konvensjonen skal gjelde

Vi har fått forsikringer om at Helse Vest vil være pinlig nøyaktig med å følge alle regelverk ved tildeling av tjenester, deriblant ILO-konvensjonen og forskriftene om ordnede lønns- og arbeidsforhold, sier Trond Helland, som er fornøyd med dagens møte.

– Det er viktig for oss å vite at vi har gjort det vi kan og fått belyst saken før det blir fattet en avgjørelse. Vi har også inntrykk av at personal- og organisasjonssjefen var glad for dette møtet, sier Trond Helland til Fagbladet.

Mulig sympatistreik

Fagforbundet har varslet sympatistreik fra 1. april for opp til 824 medlemmer ved hovedstadssykehusene Ullevål, Aker og A-hus dersom de ikke innen den tid varsler at de ikke vil henvise pasienter til Sentrum Røntgeninstitutt. Rikshospitalet blir ikke rammet av sympatistreik fordi de ikke bruker SRI. Dersom Helse Vest likevel skulle inngå kontrakt om henvisning av pasienter til SRI, risikerer også de at det blir plassoppsigelser som del av sympatiaksjon for å oppnå tariffavtale.

----------

EMNEORD: Sentrum røntgen-streik08

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy