JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– På stumpene løs

Konstant underbemanning sliter ut de ansatte. Sykefraværet ved Kringsjåveien Bosenter har vært oppe i rekordhøye 40 prosent.

2008032709455420131216042621

Vigdis Aslagsen er hjelpepleier ved Kringsjåveien Bosenter i Bergen, et bofellesskap tilrettelagt for personer med psykiske lidelser. Her er arbeidspresset for de ansatte permanent stort.

– Folk gjør så godt de kan, men det går til tide på stumpene løs. Bare på de siste årene har det blitt mye tyngre, ikke minst fordi vi går underbemannet hele tiden. Det er grenser for hvor lenge en klarer å holde dette kjøret, sier Vigdis Aslagsen.

Hun forteller at det til tider har vært opp mot 40 prosent sykefravær ved bofellesskapet. Det eksisterer et konstant og uendelig behov for vikarer påpeker hun. Vigdis Aslagsen ønsker derfor finansbyrådens initiativ velkomment. Samtidig kan hun ikke skjule en viss skepsis. Det har vært alt for mange som at har lovet å ta tak i problemet, men lar det bli med de vakre formuleringene. Aslagsen avventer et mer konkret innhold fra finansbyråden før hun slipper jubelen løs. Men som hun sier, dersom finansbyråden får det til, er ingenting bedre enn det.

Manglende ledelse

– Det første som må gjøres, er å finne ut hvorfor sykefraværet er så høyt. Jeg tror ikke at det store flertallet ønsker å gå sykemeldt, men alle er utslitte.

Vigdis Aslagsen ser flere årsaker til det høye sykefraværet. Det skyldes dels alt for mange deltidsstillinger. En annen årsak er mangel på leder for bofellesskap. På mer generelt plan mener Vigdis Aslagsen at det finnes alt for mange dårlige mellomledere i kommunen. Det tungrodde systemet til kommunen gjør det heller ikke lettere for ansatte.

– Men til tross for en utrolig slitsom arbeidsplass, har de ansatte vært flinke til å ta vare på hverandre, legger Vigdis Aslagsen til.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy