JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Grillfest hos Knerten

I Knerten Familiebarnehage på Nesodden var det full fest på Barnehagedagen 2008. De fulgte slagordet «Alle med» og mer til.

2008040813223520131216043724

Hakkespetten barnehage ble invitert, de ble tatt imot av et langbord dekket til fest og ilden tent i bålgropa. Barna fikk være med på å grille fiskekaker, le og tulle.

– For oss i Knerten er Barnehagedagen en anledning til å gi barna sin egen dag der vi gjør litt ekstra stas på oss selv. Det at det er etablert en egen Barnehagedag er med på å synliggjøre den viktige jobben vi gjør. Vi er ofte på tur i nærmiljøet og blir tatt veldig godt i mot, sier Audun Moen og Cecilie Lundin Moen som driver barnehagen.

Alle kan påvirke

Knerten familebarnehage har ti barn og satser aktivt på ulike uteaktiviteter.

– Det er viktig at barnehagens innhold blir tilpasset hvert enkelt barn og at også de små har anledning til å være med på å påvirke hva vi skal gjøre, enten det er ute eller inne. Bålgropa og leskuret med reinskinn er godt å ty til når været ikke er på sitt beste, sier Audun Moen.

Vil ha med foreldrene

Fagforbundet har sammen med Utdanningsforbundet vært med på å arrangere Barnehagedagen siden oppstarten for fire år siden.

Leder for Seksjon kirke, kultur og oppvekst, Mette Henriksen Aas, forteller at bakgrunnen for en slik dag var etableringen av den nye barnehageloven for fire år siden.

– Vi ville ha fokus på barnehagenes egenart, menneskene som jobber der og den flotte jobben de gjør og tilbudet de gir, sier Henriksen Aas.

Den gangen Barnehagendagen ble etablert, var også en foreldreaksjonsgruppe med som arrangør

– Vi savner foreldrene som part. I en revidering av barnehageloven har vi foreslått at det opprettes et nasjonalt foreldreutvalg for barnehagene, slik som det er i grunnskolen. Jeg har et stort håp om at dette vil gå gjennom, forteller Henriksen Aas.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSKKO

Hvordan feirer du Barnehagedagen? Send bilder til Fagbladet på e-post til ingeborg.rangul@fagforbundet.no. Kanskje kommer ditt bilde og din historie på trykk.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy