Riktig utstyr og riktig arbeidsstilling

Renholdere i Oslo har fått lære mer om sammenhengen mellom dårlige arbeidsstillinger og dårlig tilpasset utstyr, og om hvordan belastningsskader oppstår.

2008040909024420131216043836

I begynnelsen av april arrangerte Seksjon samferdsel og teknisk (SST) i Oslo kurs for renholdere. Katarina Langaard forleste om riktig og gal bruk av utstyr, dårlig tilpasning og belastende arbeidsstillinger. Hun er HMS-rådgiver og fysioterapeut fra Nimi Bedrift (Norsk idrettsmedisinsk institutt som har bedriftshelsetjenesten for bl.a. Utdanningsetaten i Oslo). Langaard forklarte hvordan belastningslidelser oppstår og sammenhengen mellom skader og dårlige arbeidsstillinger, og ikke minst dårlig tilpasset utstyr.

Kursledere var Jan Edvard Monsrud, leder i fylkesstyret for Seksjon samferdsel og teknisk (SST) i Oslo og Arve Bjørnstad, styremedlem i SST Oslo. Kurset ble holdt på Uranienborg skole for 30 påmeldte medlemmer fra ulike kommunale virksomheter i byen.

Peder Nordengen fra Lilleborg A/S demonstrerte nytt utstyr på renholdsfronten.

Kurset er et resultat av at medlemmene ofte uttrykker frustrasjon over at det er vanskelig å få arbeidsgiver til å arrangere kurs for vanlige arbeidstakere. De opplever at kurs er forbeholdt tillitsvalgte. Dette ønsket SST i Oslo å gjøre noe med fordi det er viktig å øke kompetansen, og ikke minst resulterer faglig påfyll for alle arbeidstakere økt trivsel på arbeidsplassen.

I Utdanningsetatens Fagforening er tre av seksjonene representert. Seksjonslederne har utarbeidet handlingsplaner etter samme mønster som fagforeningens handlingsplan. I tillegg til fylkeskurset som er omtalt over, har seksjonsstyret SST i fagforeningen planlagt to nye renholdskurs, og et kurs i utendørs bruk av lift for skolevaktmestre. Alle kursene skal gjennomføres i løpet av våren.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy