JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Riktig utstyr og riktig arbeidsstilling

Renholdere i Oslo har fått lære mer om sammenhengen mellom dårlige arbeidsstillinger og dårlig tilpasset utstyr, og om hvordan belastningsskader oppstår.

2008040909024420131216043836

I begynnelsen av april arrangerte Seksjon samferdsel og teknisk (SST) i Oslo kurs for renholdere. Katarina Langaard forleste om riktig og gal bruk av utstyr, dårlig tilpasning og belastende arbeidsstillinger. Hun er HMS-rådgiver og fysioterapeut fra Nimi Bedrift (Norsk idrettsmedisinsk institutt som har bedriftshelsetjenesten for bl.a. Utdanningsetaten i Oslo). Langaard forklarte hvordan belastningslidelser oppstår og sammenhengen mellom skader og dårlige arbeidsstillinger, og ikke minst dårlig tilpasset utstyr.

Kursledere var Jan Edvard Monsrud, leder i fylkesstyret for Seksjon samferdsel og teknisk (SST) i Oslo og Arve Bjørnstad, styremedlem i SST Oslo. Kurset ble holdt på Uranienborg skole for 30 påmeldte medlemmer fra ulike kommunale virksomheter i byen.

Peder Nordengen fra Lilleborg A/S demonstrerte nytt utstyr på renholdsfronten.

Kurset er et resultat av at medlemmene ofte uttrykker frustrasjon over at det er vanskelig å få arbeidsgiver til å arrangere kurs for vanlige arbeidstakere. De opplever at kurs er forbeholdt tillitsvalgte. Dette ønsket SST i Oslo å gjøre noe med fordi det er viktig å øke kompetansen, og ikke minst resulterer faglig påfyll for alle arbeidstakere økt trivsel på arbeidsplassen.

I Utdanningsetatens Fagforening er tre av seksjonene representert. Seksjonslederne har utarbeidet handlingsplaner etter samme mønster som fagforeningens handlingsplan. I tillegg til fylkeskurset som er omtalt over, har seksjonsstyret SST i fagforeningen planlagt to nye renholdskurs, og et kurs i utendørs bruk av lift for skolevaktmestre. Alle kursene skal gjennomføres i løpet av våren.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy