JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Anbud vil ødelegge buss-tilbudet

Fylkesordfører Tore O. Sandvik i Sør-Trøndelag mener ulike private busselskap kan dele kollektivtransporten i Trondheim og Klæbu mellom seg. Fagforbundet varsler sjåførflukt, og spår kaos i kollektivtilbudet hvis dette blir vedtatt.

2008041011525220131216044021

– Anbudsutsetting av bussrutene i Trondheim vil ødelegge kollektivtilbudet i byen, sier Ole Roger Berg, leder i Buss- og Sporveisbetjeningens Forening i Fagforbundet .

– I dagens arbeidsmarked vil en stor del av de ansatte flykte, selv før anbudsrunden er gjennomført. Et politisk vedtak om å sette kollektivtrafikken ut på anbud vil være nok for våre medlemmer. Diskusjonen rundt konkurranseutsetting har allerede skapt debatt og utrygghet blant de ansatte, sier Ole Roger Berg til Adresseavisen.

Vil dele byen

Framtidas organisering av kollektivtrafikken i Trondheim og Klæbu skal opp til politisk behandling i komiteen for samferdsel i fylkeskommunen i dag.

I helgen fikk fylkesordfører Sandvik ryggdekning fra sitt eget parti da Sør-Trøndelag Ap vedtok å åpne for anbudskonkurranse som en mulig løsning på kollektivtransporten i Trondheim.

Fylkesrådmannen har også utredet spørsmålet og går inn for konkurranseutsetting av bussrutene.

Selv om det er politisk flertall for å avslutte avtalen fylkeskommunen i dag har med Team Trafikk og legge bussrutene på anbud, frykter fylkesordfører Sandvik en situasjon der det etableres et privat monopol. Han har bedt om en utredning der Trondheim deles inn i forskjellige soner og at fylkeskommunen opererer med flere selskaper som deler bussrutene.

Sandvik sier også til Adresseavisen at Arbeiderpartiet ikke har konkludert med hvilken modell de ønsker for kollektivtrafikken. Han holder fortsatt døra åpen for at et fylkeskommunalt selskap kan drive hele eller deler av transporten.

Trenger ro og sikkerhet

Ole Roger Berg sier til Adresseavisen at han ønsker at fylkeskommunen overtar Team Trafikk eller finner en løsning der fylket og selskapet inngår et tettere samarbeid.

– Kollektivtrafikken er på rett spor med mer tilfredse kunder og en økning i trafikken. Nå trenger vi ro og sikkerhet for å gjennomføre en langsiktig satsing som kan gjøre tilbudet enda bedre, sier han.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy