JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enige om sosiale bestemmelser for sykehusansatte

Alle ansatte i landets helseforetak beholder sin pensjonsordning fram til 2010. Gravide med risikofylt arbeid får utvidet rett til lønnet permisjon. Et nytt utvalg skal forebygge og vurdere erstatning for yrkesskade når ansatte blir utsatt for vold.

2008041714301420131216044806

Dette er klart etter at forhandlingene om de sosiale bestemmelsene i Spekter-Helse ble avsluttet i går.

Det er enighet om å fryse bestemmelsene om pensjonsforhold som de ansatte har i dag. Partene avventer hva som skjer videre med avtalefestet pensjon (AFP) og eventuelt tjenestepensjonene i stats- og kommuneoppgjøret.

Resultatet får betydning for sykehusansatte som har tatt med seg tidligere medlemskap i Statens pensjonskasse, KLP eller andre pensjonsordninger ved overgangen til helseforetakene som i dag hører inn under Spekter.

Styrket permisjonsrett for gravide

Gravide arbeidstakere med risikofylt arbeid skal beholde full lønn hvis hun blir overført til annet arbeid. Dersom arbeidet ikke kan tilrettelegges på en slik måte at det er mulig med omplassering, har hun utvidet rett til permisjon med lønn fra det tidspunkt hun går ut i permisjon, og fram til hun får foreldrepenger.

Homofile med foreldrerett

Homofile og lesbiske som har foreldrerett og daglig omsorg for barn i første leveår, har rett til permisjon med full lønn i tolv måneder når arbeidstakeren har rett til stønad etter folketrygdloven.

Vil forebygge vold

Partene er opptatt av økt fokus på skader etter vold fra pasient, klient, bruker eller dennes pårørende i arbeidstiden og på fritiden.

Før 1. september i år skal det etableres et partssammensatt utvalg som skal kartlegge omfanget av slike skader og fremme forslag til tiltak som kan forebygge og håndtere konsekvensene.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSHS

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy