JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Badansatte: Forskrift moden for revidering

– Norsk Forskrift er moden, for ikke å si overmoden, for revidering, mente Svenn-Inge Wickmann på konferansen for badansatte i Drammen.

2004043012440720131216050109

Forskriften er fra 1996, og ifølge Wickmann baserer den seg i stor grad på holdningene til leverandører av renseutstyr. Etter hans mening er den upresis og uten klare retningslinjer. Enkelte av paragrafene slår andre i hjel, mener han også.

– Forskriften har blant annet minimumsbestemmelser for sirkulasjon. Men når folk begynner å hoppe opp i bassenget, er ikke disse bestemmelsene nok til at badet tilfredsstiller kravene til vannkvalitet. Dermed må vannet tilleggsrenses, slik det gjøres mange steder.

– Et renseanlegg burde dimensjoneres ut fra forventet belastning, ikke ut fra forskriftens minimumskrav, mente Wickmann.

Han er dessuten sterkt kritisk til at forskriften er basert kun på klorrensing. Sentralbadet i Drammen drives på dispensasjon og må ta hyppigere bakteriologiske prøver for å dokumentere vannkvaliteten enn om klor var blitt frukt som rensemiddel.

Wickmann syns det snart er på tide at myndighetene tar inn over seg at det fins alternativer til klor, og at dette tas inn i en revidert forskrift.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy