Oslo Sporveier med grønn suksess

Et snaut halvår etter at bussen mellom Helsfyr og Nydalen i Oslo fikk førsteretten i alle lyskryss, er punktligheten blitt merkbart bedre.

2005041512403620131216050500

Linje 37 er Oslos mest brukte buss, og den har i alle år stått og stampet på røde lys gjennom hele byen. Det er ikke alltid lett å holde ruta under slike forhold.

Men fra oktober i fjor er bussene prioritert foran både personbiler og annen kollektivtrafikk i alle lyskryss, og det har vært en stor suksess

– i alle fall når det gjelder punktlighet.

I løpet av de tre første månedene økte antall busser i rute fra 82 til 88 prosent, ifølge Aftenposten. I fjor sommer var 80 prosent av passasjerene fornøyd med 37-bussen, mens dette hadde økt til 91 prosent ved årets slutt.

– Dette er vårt største enkelttiltak for å øke fremkommeligheten. Ingen andre tiltak gir større effekt og er enklere å få til, sier prosjektleder for fremkommelighet i Oslo Sporveier, Tone Norløff, til Aftenposten.

Foreløpig har bare et fåtall kryss teknisk utstyr som gjør at de kan prioritere visse kjøretøy foran andre, men i løpet av året skal dette økes betydelig, og fram mot 2007 skal systemet være installert i alle Oslos lyskryss.

Også trikkene har nå fått installert prioriteringsutstyr.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy