JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rekommunaliserer brøyteroder

Rana kommune ble nylig modellkommune. Første punkt på dagsorden er å ta tilbake konkurranseutsatt brøyterode.

2008050513393320131216050510

– Folk har tro på modellkommunemetodikken. Det er mye entusiasme blant de ansatte, sier Siw Østerdal, leder og hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Rana.

Dyrere og dyrere

Etter konkurranseutsetting av brøyterodene har brøytinga blitt dyrere år for år. Nå er det nok.

Kommunen regner med å spare penger på å gjøre jobben selv.

Modellkommuner bygger på troen om at de ansatte har kompetanse og kreativitet som er avgjørende for utvikling av tjenestene. Gjennom samhandling vil politikere, administrasjon og ansattes organisasjoner bidra til nyskaping og endring.

Ledere må gå

Et sykefraværsprosjekt er satt ned, etter at sykefraværet har økt i kommunen.

– Enkelte ledere som ikke er stand til å lede, har bidratt til at sykefraværet har økt. Det er ikke særlig populært å si dette, men disse bør ikke fortsette. Fagforbundet fokuserer på å sette lederne i stand til å lede gjennom å gi dem opplæring, forteller Østerdal.

Småstillinger vekk

Et annet prosjekt er en ny rodeorganisering. Etter flere år med innsparinger, sitter enkelte rodeformenn igjen uten noen arbeidere under seg. Disse ønsker bedre nettverk og flere å spille på.

Også heltid-deltid jobbes det med. Målet er at de som jobber i stillinger med lav stillingsprosent, skal få utvidet stillingen og ende opp med mer forutsigbar arbeidstid.

Tidsrammen for modellkommuneprosjektet er tre år.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy