JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Renovasjon: Interkommunalt selskap misbrukte ikke dominerende stilling

Det interkommunale selskapet Reno-Vest satte ikke en ulovlig pris på sine tjenester i forbindelse med anbudskonkurranse, mener Konkurransetilsynet.

2005101514324920131216050542

Det interkommunale selskapet Reno-Vest satte ikke en ulovlig pris på sine tjenester i forbindelse med anbudskonkurranse, mener Konkurransetilsynet.

Et privat firma mente det interkommunale selskapet hadde misbrukt sin dominerende stilling til å subsidiere konkurranseutsatte tjenester med midler fra virksomhet som ikke er utsatt for konkurranse.

Bakgrunnen er at det kommunale foretaket «Avfallsbehandling Tromsø KF» utlyste en åpen anbudskonkurranse våren 2004. Reno-Vest ble tildelt oppdrag for en periode på fem år, med mulighet for forlengelse i to år. Reno-Vest eies av kommunene Andøy, Bø, Hadsel, Lødingen, Sortland og Øksnes.

Det private firmaet mente at Reno-Vest brukte penger fra virksomheten med å samle inn husholdningsavfall til å subsidiere den konkurranseutsatte innsamlingen av næringsavfall, og at det var derfor Reno-Vest vant anbudet. Derfor ble selskapet klaget inn for Konkurransetilsynet.

Tilsynet mener at misbruk av en dominerende stilling bare er en aktuell problemstilling hvis en tjeneste prises lå lavt at oppdraget vil medføre tap. I dette tilfellet mener tilsynet at den faktiske merkostnaden er lavere enn den faktiske merinntekten som oppdraget vil gi. Konklusjonen er derfor at Reno-Vest ikke har underpriset tjenesten i strid med konkurranseloven.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy