Yrkesskadefond for brannpersonell

Arbeidsgruppe Brann i Fagforbundet er i ferd med å etablere et fond for branntjenestemenn som er blitt skadd under tjeneste.

2006021510171920131216050643

Fagbladet skrev i forrige nummer om Kenneth Wangen, som ble alvorlig skadet i tjenesten. Han kom i en vanskelig økonomisk situasjon fordi han først måtte tape penger, deretter dokumentere tapet, før han fikk den erstatningen han hadde krav på.

Fikk 300.000

– Dette er en situasjon som flere branntjenestemenn kan havne i. Derfor mener vi det bør etableres et yrkesskadefond der det er mulig å søke om støtte eller lån for å klare en slik midlertidig økonomisk vanskelig situasjon, sier leder i Arbeidsgruppe brann, Pål Linberg.

Fondet er ennå ikke operativt, men Fagforbundet har vedtatt å bevilge 300.000 kroner som et bidrag til å bygge det opp. I tillegg skal fondet finansieres gjennom en engangsinnbetaling på 100 kroner fra alle heltids- og deltidsansatte branntjenestemenn og gjennom eventuell støtte fra for eksempel forsikringsselskaper.

Medlemmer

I henhold til de godkjente vedtektene skal fondet yte bistand til branntjenestemenn som får økonomiske eller sosiale problemer mens de venter på trygdevedtak og beslutninger i forsikringsselskaper. Alle branntjenestemenn som er medlem av Fagforbundet, kan søke. Fondet skal administreres av Arbeidsgruppe brann.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy