JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Renhold: Satser på fagbrev

Nærøy kommune i Nord-Trøndelag har godt over halvparten av alle fast ansatte renholdere tatt fagbrev.

2006081512251120131216050726

Like før sommerferien ble de tolv siste faglærte renholderne hedret med kake og rosende ord. Dermed har 60 prosent av de 26 renholderne i kommunen fagbrev.

– Vi er stolt over å ha så mange med fagbrev, og jeg syns dere skal være stolt over dere selv også, sa renholdsleder Kirsten Heimsnes under tilstelningen.

– God økonomi

Til Fagbladet sier Heimsnes at hun håper flest mulig av kommunens renholdere tar fagbrev. Hun mener dette hever statusen på yrket, gir større trivsel på arbeidsplassen og at kunnskapen som ligger i et fagbrev gir de drøyt 5000 innbyggerne i kommunen bedre kvalitet på renholdstjenestene.

– Renholdet betyr mye for inneklimaet og vedlikeholdet i de kommunale byggene, derfor er det viktig for svært mange at kvaliteten på arbeidet er god.

– Fagkunnskapen gjør dem også mer selvstendige i arbeidet, de kan overlappe hverandre og ta flere avgjørelser selv. På den måten sparer kommunen penger over tid – til tross for at en faglært renholdsoperatør tjener 20.000 mer i året enn en ufaglært renholder, sier Heimsvik.

Hun håper enda flere av Nærøys renholdere tar fagbrev i tiden som kommer.

Store verdier

Personalsjef Tore Bye Mellingsæter var en av foreleserne på teoridelen av fagopplæringen:

– Tilbakemeldingene fra deltakerne gjorde at forelesningen også ble lærerik for min egen del, forteller han.

– Vi har en stor bygningsmasse i kommunen, og renholderne gjør mye viktig overflatebehandling og vedlikehold. De forvalter store verdier, og da er det selvsagt viktig at de har kunnskap til å forvalte verdiene på en best mulig måte. Å legge forholdene til rette for at våre renholdere kan ta fagbrev er med andre ord god økonomi.

– Det er også en utfordring å rekruttere renholdspersonell. Derfor er fagbrev et godt tiltak for å heve statusen på yrket, sier Tore Bye Mellingsæter.

Fornøyd

Fagforbundet i Nærøy er svært godt fornøyd med hvordan forholdene er lagt til rette for at renholderne kunne ta fagbrev.

– Dette hever statusen deres, og det øker lønnen deres. Samtidig er et fagbrev en god dokumentasjon på hva renholderne faktisk kan. Og det er ikke lite! sier hovedtillitsvalgt Tove-Elisabeth Paulsen.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy