Magid-saken i Høyesterett

Tirsdag 6. mai er saken om kurdiske Sabah Magid i Høyesterett. Statsadvokaten mener Sandefjord kommune brøt utlendingsloven da de lot Sabah arbeide etter at han fikk avslag på forlenget oppholdstillatelse. – Kommunen og Sabah har vår fulle støtte, sier fagforbundsleder Petter Brynhildsen i Sandefjord.

2008050612564320131216050733

Sandefjord kommune ble i juni i fjor dømt til å betale en bot på 40.000 kroner i Sandefjord tingrett fordi Sabah Magid fikk fortsette å arbeide i kommunen etter Utlendingsdirektoratets (UDI) avslag om fornyet arbeids- og oppholdstillatelse.

Kommunen nektet å vedta boten og ble frikjent i Agder lagmannsrett. Statsadvokaten krever foretaksstraff og har anket avgjørelsen inn for Høyesterett.

Ikke grovt uaktsomt

Fagforbundet i Sandefjord er helt uenig i påtalemyndighetenes påstand om at Sandefjord kommune har opptrådt grovt uaktsomt.

– Det er helt feil. Både arbeidsgiver og Fagforbundet i Sandefjord har gjort alt de kunne for å få klarhet i hvordan de skulle forholde seg til avslaget om forlenget opphold. Sabah hadde anket saken, og arbeidsgiver snakket med 5-6 ulike rådgivere i UDI, men ingen fortalte at kommunen skulle gå til oppsigelsessak mens anken ble vurdert, sier Brynhildsen. Han er opprørt på Sabahs vegne.

Uverdig behandling

– Sabah kan ikke sendes hjem til Irak fordi det er for farlig. Samtidig får han ikke arbeide og må leve på venner og familie. Saken har nå pågått i to år med uvisshet. Dette er en dårlig måte å behandle et menneske som vi trenger, sier Petter Brynhildsen til Fagbladet.

Det er ventet at Høyesteretts avgjørelse vil foreligge om ca 14 dager.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy