JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Magid-saken i Høyesterett

Tirsdag 6. mai er saken om kurdiske Sabah Magid i Høyesterett. Statsadvokaten mener Sandefjord kommune brøt utlendingsloven da de lot Sabah arbeide etter at han fikk avslag på forlenget oppholdstillatelse. – Kommunen og Sabah har vår fulle støtte, sier fagforbundsleder Petter Brynhildsen i Sandefjord.

2008050612564320131216050733

Sandefjord kommune ble i juni i fjor dømt til å betale en bot på 40.000 kroner i Sandefjord tingrett fordi Sabah Magid fikk fortsette å arbeide i kommunen etter Utlendingsdirektoratets (UDI) avslag om fornyet arbeids- og oppholdstillatelse.

Kommunen nektet å vedta boten og ble frikjent i Agder lagmannsrett. Statsadvokaten krever foretaksstraff og har anket avgjørelsen inn for Høyesterett.

Ikke grovt uaktsomt

Fagforbundet i Sandefjord er helt uenig i påtalemyndighetenes påstand om at Sandefjord kommune har opptrådt grovt uaktsomt.

– Det er helt feil. Både arbeidsgiver og Fagforbundet i Sandefjord har gjort alt de kunne for å få klarhet i hvordan de skulle forholde seg til avslaget om forlenget opphold. Sabah hadde anket saken, og arbeidsgiver snakket med 5-6 ulike rådgivere i UDI, men ingen fortalte at kommunen skulle gå til oppsigelsessak mens anken ble vurdert, sier Brynhildsen. Han er opprørt på Sabahs vegne.

Uverdig behandling

– Sabah kan ikke sendes hjem til Irak fordi det er for farlig. Samtidig får han ikke arbeide og må leve på venner og familie. Saken har nå pågått i to år med uvisshet. Dette er en dårlig måte å behandle et menneske som vi trenger, sier Petter Brynhildsen til Fagbladet.

Det er ventet at Høyesteretts avgjørelse vil foreligge om ca 14 dager.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy