JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Renhold: – Viktig norskkrav

Mangeårig renholder og renholdsleder i Stavanger, Gerd Kristensen, mener kravet om norskkunnskaper for de ansatte er viktig.

2006101113290720131216050758

– Det må være et minstekrav at ansatte kan snakke, lese og skrive norsk. Vi har i dag renholdere fra mange forskjellige land i kommunen. Greit nok at norsken ikke er fullkommen, men et minimumskrav må det være, sier Gerd Kristensen, som i dag er hovedtillitsvalgt i Stavanger.

Hun reagerer på at likestillings- og diskrimineringsombudet mener et renholdsfirma brøt loven da det søkte etter vikarer som behersket norsk skriftlig og muntlig.

– Arbeidsgiver skal ikke stille strengere språkkrav enn det som er nødvendig for å utføre jobben, sa ombud Bente Gangås.

– Norskkunnskap er viktig både for arbeidsgiver og for den ansatte, mener Gerd Kristensen.

– Det er viktig for renholdere å kunne forstå det som står i arbeidsinstruks og databladene på for eksempel kjemiske stoffer. I pausene er det også lett å føle seg utenfor hvis en ikke behersker språket. Renholdere kommer ofte fra forskjellige land, og da kan det være fint å ha norsk som et fellesspråk, mener hun.

– Hvis noe skulle skje en dag du er alene på jobb, for eksempel et branntilløp eller en vannlekkasje, så er det også viktig å kunne tilkalle rask hjelp på et språk alle forstår, legger hun til.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy