JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utsatte vedtak om Renholdsverket

De ansatte i Renholdsverket AS fikk ikke det positive vedtaket de hadde håpet på da finans- og næringskomiteen i Trondheim behandlet saken tirsdag.

2008050715373620131216050905

I stedet for å anbefale at Trondheim tar Renholdsverket tilbake som kommunal enhet eller et kommunalt foretak, vedtok finans- og næringskomiteen å utsette hele saken. Dermed må den opp igjen i komiteen før den kan endelig behandles i bystyret.

– Siste bystyremøte før ferien er 12. juni. Det er også varslet et ekstraordinært møte 16. juni. Til tross for utsettelsen kan det være mulig å få et endelig vedtak før sommeren. Da kan alt være på plass innen 1. januar 2009 slik det er planlagt, sier leder i Fagforbundet Renholdsverket Arbeiderforening, Roar Fjeldsæter.

Skuffet

Han er skuffet over at politikerne i finans- og næringskomiteen ikke valgte å følge administrasjonens innstilling som var følgende:

«Trondheim kommune overtar et direkte eierskap for Renholdsverket AS fra og med 2009.» Ifølge innstillingen skal Retura AS, som henter næringsavfall, videreføres som et aksjeselskap.

Også lederen i Fagforbundets Seksjon samferdsel og teknisk, Stein Guldbrandsen, er skuffet over utsettelsen.

– Jeg forstår at de ansatte blir frustrert over at tiden går uten noe klart vedtak å forholde seg til. Hvis Trondheim kommune skal lykkes i å gjøre Renholdsverket til å bli en ledende miljøbedrift, må de utvikle den i samarbeid med de ansatte og ta innhentingen av husholdningsavfall tilbake som en kommunal enhet, sier han.

Samtidig håper Guldbrandsen på et vedtak før sommerferien, slik at tidsplanen kan overholdes.

Ap har nøkkelen

Etter at Trondheim fikk rødgrønt flertall ved siste lokalvalg, har trenden med å konkurranseutsette kommunale tjenester snudd. De tillitsvalgte opplever derfor utsettelsesvedtaket som et tilbakeslag i denne utviklingen.

– Vi opplever at Arbeiderpartiet er delt, derfor har vi ennå ikke fått noe endelig vedtak. Det er Ap-politikerne som har nøkkelen i denne saken. Nå håper jeg partiet samler seg om å ta Renholdsverket tilbake til kommunen, slik at vi får et positivt vedtak før sommeren, sier Roar Fjeldsæter.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy