Etablerer høyskolenettverk

Høyskoleutdannende er en gruppe medlemmer Fagforbundet ønsker å satse sterkere på. Et landsomfattende nettverk skal bidra til at deltakerne får større faglig nytte av hverandre.

2007011314293820131216050912

På en konferanse rett før jul, hadde Fagforbundet samlet høyskoleutdannede i teknisk sektor og noen fra kontor og administrasjon for å komme i gang med å bygge et nettverk.

Samle ønsker og melde dem inn

– Dere vet selv hvilke behov dere har. Gjennom et nettverk kan dere samle inn ønskene, bli enige om hvem som er de viktigste, og melde dem oppover i systemet. Da får behovene deres større tyngde, og på den måten kan dere påvirke hva forbundet gjør for nettopp deres gruppe, sa Trude Rosnes Haukås, organisasjonssekretær i Hordaland som har bygget opp et velfungerende nettverk av hovedtillitsvalgte i fylket. Hun ledet konferansen sammen med Eli-Karin Yndestad fra firmaet EKY Kompetanse.

Etterutdanningsmuligheter og faglig oppdatering på aktuelle spørsmål, som f. eks. region-reformen og korrupsjon, er sterke behov som mange har felles. Blant annet ble det pekt på hvilke muligheter som ligger i et samarbeid med Kommunal Kompetanse som kan gi kurs og konferanser som er spesielt tilrettelagt for høyskole-medlemmene.

Helhetssyn

Selv om andre grupper i forbundet er større og har lange tradisjoner i gamle NKF og NHS, er høyskolegruppa opptatt av å være synlig, og de vil gjerne være inkludert i blant annet tariffarbeidet.

Samtidig mente konferansedeltakerne at det er viktig å være medlem i en bredt sammensatt organisasjon med folk på alle nivåer.

– Vi ønsker å påvirke offentlig sektor ut fra vårt verdigrunnlag. Vi står for et helhetssyn som er viktig å ha med seg i debatten, og derfor er det viktig å ikke overlate areaen til smale yrkesorganisasjoner som Nito og Tekna, sa styremedlem i SST, Per Jarle Valvatne.

Samarbeid

Per Næss, daglig leder i Kommunalteknisk forening, bidro på konferansen ved å fortelle om foreningen og samarbeidet med Fagforbundet.

Foreningen har faglige nettverk – både nasjonalt og internasjonalt, og har nylig etablert et internettbasert nettverk der alle med «kommune» i e-postadressen kan få tilgang på prosjektbeskrivelser og andre nyttige dokumenter, samt mulighet for å poste spørsmål.

Nettverksarbeidet skal følges opp med en ny konferanse i løpet av 2007.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy