JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Etablerer høyskolenettverk

Høyskoleutdannende er en gruppe medlemmer Fagforbundet ønsker å satse sterkere på. Et landsomfattende nettverk skal bidra til at deltakerne får større faglig nytte av hverandre.

2007011314293820131216050912

På en konferanse rett før jul, hadde Fagforbundet samlet høyskoleutdannede i teknisk sektor og noen fra kontor og administrasjon for å komme i gang med å bygge et nettverk.

Samle ønsker og melde dem inn

– Dere vet selv hvilke behov dere har. Gjennom et nettverk kan dere samle inn ønskene, bli enige om hvem som er de viktigste, og melde dem oppover i systemet. Da får behovene deres større tyngde, og på den måten kan dere påvirke hva forbundet gjør for nettopp deres gruppe, sa Trude Rosnes Haukås, organisasjonssekretær i Hordaland som har bygget opp et velfungerende nettverk av hovedtillitsvalgte i fylket. Hun ledet konferansen sammen med Eli-Karin Yndestad fra firmaet EKY Kompetanse.

Etterutdanningsmuligheter og faglig oppdatering på aktuelle spørsmål, som f. eks. region-reformen og korrupsjon, er sterke behov som mange har felles. Blant annet ble det pekt på hvilke muligheter som ligger i et samarbeid med Kommunal Kompetanse som kan gi kurs og konferanser som er spesielt tilrettelagt for høyskole-medlemmene.

Helhetssyn

Selv om andre grupper i forbundet er større og har lange tradisjoner i gamle NKF og NHS, er høyskolegruppa opptatt av å være synlig, og de vil gjerne være inkludert i blant annet tariffarbeidet.

Samtidig mente konferansedeltakerne at det er viktig å være medlem i en bredt sammensatt organisasjon med folk på alle nivåer.

– Vi ønsker å påvirke offentlig sektor ut fra vårt verdigrunnlag. Vi står for et helhetssyn som er viktig å ha med seg i debatten, og derfor er det viktig å ikke overlate areaen til smale yrkesorganisasjoner som Nito og Tekna, sa styremedlem i SST, Per Jarle Valvatne.

Samarbeid

Per Næss, daglig leder i Kommunalteknisk forening, bidro på konferansen ved å fortelle om foreningen og samarbeidet med Fagforbundet.

Foreningen har faglige nettverk – både nasjonalt og internasjonalt, og har nylig etablert et internettbasert nettverk der alle med «kommune» i e-postadressen kan få tilgang på prosjektbeskrivelser og andre nyttige dokumenter, samt mulighet for å poste spørsmål.

Nettverksarbeidet skal følges opp med en ny konferanse i løpet av 2007.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

MEST LEST:
Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy