- Vi opplever at flere ungdommer melder seg på for hvert år, og vi ønsker å gjøre en tradisjon av dette,sier de tre kursansvarlige. Kurset ble holdt på Rica Hell hotell i Stjørdal og det er tredje året på rad fylkene i Midt-Norge arrangerer felles ungdomskurs.
De mener bestemt at historien er en svært viktig og grunnleggende kunnskap å ha med seg videre i jobbingen både som medlem og tillitsvalgt.
- Historien sier noe om hvordan og hvorfor vi har kommet dit vi er i dag. Blod, svette og tårer har ført oss til det velferdssamfunnet vi har i dag, og dette må vi aldri glemme. Ingenting kommer av seg selv, sier de.
I tillegg til hovedtemaet fikk ungdommene en grunnleggende innføring i fagforbundet som organisasjon, ungdomsarbeid og innblikk i forbundets internasjonale arbeid med fokus på Palestina. Hovedinnleder på årets kurs var Ommund Stokka, som nå jobber med ungdomsarbeid i fagforbundet for industri og energi. Videre kom Børge Tingstad, seksjonsleder SST i Sør Trøndelag, og snakket om viktigheten av samarbeid og "sosial jobbing" for tillitsvalgte.
Mange gode forslag til tiltak og aktiviteter kom frem under både foredrag og gruppearbeid. Deltakerne dro hjem med mange nye tanker og ideer som kan videreutvikles.
Evalueringene fra de som deltok viste svært godt at kurset var en suksess. Mest imponert var deltakerne over at en hel dag med historie ikke var kjedelig i det hele tatt. Heller det stikk motsatte. Æren for dette gir arrangørene til innlederen som hadde en evne til å inkludere, engasjere og fremlegge stoffet på en måte slik at ungdommen virkelig forsto hva det handlet om.
Også den nystartede arbeideravisa i Trondheim tok turen innom for å hilse på og skrive noen ord om ungdomskurset.
KOR MYKJE?: Det store spørsmålet er kor mykje meir dei som jobbar i kommunane vil få i år. Les meir om kva prognosene seier i denne saka.
Brian Cliff Olguin
LIKE DAGER: Elev Silje Krane (19) synes praksisen blir for rutinepreget når hun jobber på samme sykehjem i over et år. Her henter hun kaffe til en beboer.
Omar Sejnæs
Løsningen ligger ikke i å øke rekrutteringen. Selv om det blir økt behov i enkelte tjenester, skal ikke sektoren bli betydelig større i dag, mener kommisjonen. (Illustrasjonsfoto)
Anita Arntzen
SJEFEN: Sarah Williams leder matbanken i den britiske byen Banbury.
Anita Arntzen
– Jeg trodde at matbudsjettet da ville gå ned, men nei, sier Hege Hansen.
Ole Martin Wold
EN VARSLET KRISE: – Ansvaret må legges på dem som bevilger penger, ikke på de ansatte, sier Anniken Lien van Marion.
Privat