JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regionkurs for ungdom i Midt-Norge

7. til 9. mai arrangerte ungdomsutvalgene i trøndelagsfylkene sammen med Møre og Romsdal felles ungdomskurs. Årets hovedtema var "Arbeiderhistorie", og hele 33 deltagere hadde tatt veien for å delta på kurset.

2008051610223020131216051552

- Vi opplever at flere ungdommer melder seg på for hvert år, og vi ønsker å gjøre en tradisjon av dette,sier de tre kursansvarlige. Kurset ble holdt på Rica Hell hotell i Stjørdal og det er tredje året på rad fylkene i Midt-Norge arrangerer felles ungdomskurs.

De mener bestemt at historien er en svært viktig og grunnleggende kunnskap å ha med seg videre i jobbingen både som medlem og tillitsvalgt.

- Historien sier noe om hvordan og hvorfor vi har kommet dit vi er i dag. Blod, svette og tårer har ført oss til det velferdssamfunnet vi har i dag, og dette må vi aldri glemme. Ingenting kommer av seg selv, sier de.

I tillegg til hovedtemaet fikk ungdommene en grunnleggende innføring i fagforbundet som organisasjon, ungdomsarbeid og innblikk i forbundets internasjonale arbeid med fokus på Palestina. Hovedinnleder på årets kurs var Ommund Stokka, som nå jobber med ungdomsarbeid i fagforbundet for industri og energi. Videre kom Børge Tingstad, seksjonsleder SST i Sør Trøndelag, og snakket om viktigheten av samarbeid og "sosial jobbing" for tillitsvalgte.

Mange gode forslag til tiltak og aktiviteter kom frem under både foredrag og gruppearbeid. Deltakerne dro hjem med mange nye tanker og ideer som kan videreutvikles.

Evalueringene fra de som deltok viste svært godt at kurset var en suksess. Mest imponert var deltakerne over at en hel dag med historie ikke var kjedelig i det hele tatt. Heller det stikk motsatte. Æren for dette gir arrangørene til innlederen som hadde en evne til å inkludere, engasjere og fremlegge stoffet på en måte slik at ungdommen virkelig forsto hva det handlet om.

Også den nystartede arbeideravisa i Trondheim tok turen innom for å hilse på og skrive noen ord om ungdomskurset.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy