JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streikekontor på fire hjul

Egentlig startet det som en fleip hos Fagforbundet i Nittedal. Men blir det streik fredag, er streikekontoret klart – nyvasket og blankpolert for anledningen. Og flyttbart.

2008052110441620131216051930

Bobilen Citroën Swift Kon-tiki fra 1991 er Fagforbundets første mobile streikekontor. - Vi frykter ikke motorstopp, sier Trond Bergli, hovedtillitsvalgt i kommunen og eier av bobilen. Foreløpig står Fagforbundets nye, mobile kontor på Haugestad gård i Nittedal, men fredag morgen flyttes det til parkeringsplassen utenfor Nittedal rådhus. Så lenge ambulansetjenesten ikke er i streik, får de låne strøm av dem. Men i bakhånd har de eget aggregat.

Feil farge?

- Hm, vi burde nok hatt rødt telt, sier Trond Bergli, mens han myser mot det blå partyteltet. Han holder på med motorsport, og tilbringer en del dager i bobil i løpet av sesongen. Det var derfor han kom på idéen om å lage et mobilt streikekontor. - Vi blir jo kastet ut av våre vanlige kontorer når det blir streik. Og her i bobilen kan vi jo søke ly for vær og vind, sier Trond Bergli. I Nittedal kommune er det 400 fagorganiserte yrkesaktive. 77 av dem tas ut i streik fra fredag morgen dersom meklingen i KS-oppgjøret ikke fører fram. Dette er mobilkontorets fasciliteter: Tre arbeidsplasser, trådløst nettverk, skrivere, kopieringsutstyr og kjøkkenkrok. Dusj og toalett er det også. Legger man ned det ene bordet, har man sengeplass til seks – og et streikekontor i døgnkontinuerlig drift.

Månedens medlem

En vanlig personbil ruller inn på gårdstunet. Streikegeneral Janne Olsen og sekretær i streikekomitéen, Heidi Lynnebakken, kommer for å teste det mobile kontoret. De benytter også anledningen til å kåre Trond til månedens fagforbundsmedlem for hans innsats og kreativitet i forbindelse med streikeforberedelsene. Laptopen åpnes. Et midlertidig solproblem får en nær løsning. Regntunge skyer bygger seg opp over åskammen. - Blir det streik, da? - Ja, folk synes at de tjener for lite. I tillegg slåss vi for å beholde dagens AFP-ordning, sier Trond Bergli. Han har ikke unngått å legge merke til at arbeidsgiversiden forbereder seg grundig på streik. Han tror at en streik blant stats- og kommuneansatte kan bli langvarig. Fagforbundets folk er også klare til dyst. Allerede under testinga av sitt nye, mobile streikekontor begynner Heidi Lynnebakken og Janne Olsen å behandle søknadene om dispensasjoner. Mobiltelefonene ringer i kor. Streikegeneral Janne Olsen smiler fornøyd. - Dette blir unikt. Å kjøre rundt og oppsøke streikekontorene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy