Streikekontor på fire hjul

Egentlig startet det som en fleip hos Fagforbundet i Nittedal. Men blir det streik fredag, er streikekontoret klart – nyvasket og blankpolert for anledningen. Og flyttbart.

2008052110441620131216051930

Bobilen Citroën Swift Kon-tiki fra 1991 er Fagforbundets første mobile streikekontor. - Vi frykter ikke motorstopp, sier Trond Bergli, hovedtillitsvalgt i kommunen og eier av bobilen. Foreløpig står Fagforbundets nye, mobile kontor på Haugestad gård i Nittedal, men fredag morgen flyttes det til parkeringsplassen utenfor Nittedal rådhus. Så lenge ambulansetjenesten ikke er i streik, får de låne strøm av dem. Men i bakhånd har de eget aggregat.

Feil farge?

- Hm, vi burde nok hatt rødt telt, sier Trond Bergli, mens han myser mot det blå partyteltet. Han holder på med motorsport, og tilbringer en del dager i bobil i løpet av sesongen. Det var derfor han kom på idéen om å lage et mobilt streikekontor. - Vi blir jo kastet ut av våre vanlige kontorer når det blir streik. Og her i bobilen kan vi jo søke ly for vær og vind, sier Trond Bergli. I Nittedal kommune er det 400 fagorganiserte yrkesaktive. 77 av dem tas ut i streik fra fredag morgen dersom meklingen i KS-oppgjøret ikke fører fram. Dette er mobilkontorets fasciliteter: Tre arbeidsplasser, trådløst nettverk, skrivere, kopieringsutstyr og kjøkkenkrok. Dusj og toalett er det også. Legger man ned det ene bordet, har man sengeplass til seks – og et streikekontor i døgnkontinuerlig drift.

Månedens medlem

En vanlig personbil ruller inn på gårdstunet. Streikegeneral Janne Olsen og sekretær i streikekomitéen, Heidi Lynnebakken, kommer for å teste det mobile kontoret. De benytter også anledningen til å kåre Trond til månedens fagforbundsmedlem for hans innsats og kreativitet i forbindelse med streikeforberedelsene. Laptopen åpnes. Et midlertidig solproblem får en nær løsning. Regntunge skyer bygger seg opp over åskammen. - Blir det streik, da? - Ja, folk synes at de tjener for lite. I tillegg slåss vi for å beholde dagens AFP-ordning, sier Trond Bergli. Han har ikke unngått å legge merke til at arbeidsgiversiden forbereder seg grundig på streik. Han tror at en streik blant stats- og kommuneansatte kan bli langvarig. Fagforbundets folk er også klare til dyst. Allerede under testinga av sitt nye, mobile streikekontor begynner Heidi Lynnebakken og Janne Olsen å behandle søknadene om dispensasjoner. Mobiltelefonene ringer i kor. Streikegeneral Janne Olsen smiler fornøyd. - Dette blir unikt. Å kjøre rundt og oppsøke streikekontorene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy