JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kollektivselskap i Oslo granskes

Dagbladet har avdekket en uvanlig kostbar konsulentavtale som Kjell Knarbakk har med selskapet Unibuss AS som er et av datterselskapene til sporveisbussene AS.

2008053015092220131216053029

Kjell Knarbakk har tidligere vært administrerende direktør i Oslo sporveier. Han står oppført som viseadministrerende direktør i Unibuss AS. Dette fikk Dagbladet bekreftet ved selskapets sentralbord fredag.

Ifølge Knarbakk selv er han ikke ansatt i noen av Oslo kommunes selskaper. Han har derimot enkeltmannsforetaket «Knarbakk Kompetanse», som ifølge Dagbladet får store inntekter fra hans tidligere arbeidsgiver.

Avisen har fått tilgang på fakturaer som er sendt til Unibuss AS, og de viser at Knarbakk både i februar, mars og april krevde betaling for rundt 140 arbeidstimer til 1100 kroner timen.

Rune Aasen som er leder i Oslo Sporveiers Arbeiderforening reagerer kraftig på utbetalingene til Knarbakk.

– Han har levert fakturaer for en måneds arbeid som tilsvarer årslønna til en bussvasker. Det er alt for høyt. Vi krever at det ryddes opp i dette, sier Aasen til Dagbladet.

Konsernsjef Trond Bjørgan i Kollektivtransportproduksjon AS (KTP), morselskapet til kollektivselskapene i Oslo, sier til Dagbladet at toppledelsen i KTP aldri har blitt forespurt eller godkjent Knarbakks avtale med Unibuss. Bjørgan har gitt velsignelse til en ekstern gransking.

– Jeg vil gjerne at også kommunerevisjonen går inn i disse forholdene og avdekker hva som er fakta, sier han til Dagbladet.

Ifølge avise kan dette blir en svært omfattende gransking. Partiet Rødt la nylig fram et notat med svært detaljerte opplysninger for kontrollutvalget i Oslo. På bakgrunn av notatet vedtok komiteen av kommunerevisjonen bør se nærmere på flere forhold som kan være kritikkverdige.

Knarbakk bekrefter overfor Dagbladet at han har oppdrag for Unibuss, men sier innholdet i avtalen er et forhold mellom han og hans oppdragsgiver. Han avviser at han har noe ansettelsesforhold i selskapet.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy