JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Halvparten fullfører ikke helsefagutdanningen

Nesten halvparten av de som starter på en helsefagutdanning fullfører aldri fagbrevet.

2011102814203220131216172810

Under seksjon helse og sosials fagkonferanse i Oslo torsdag presenterte Elin Sogn Iversen prosjektet «Bli helsefagarbeider». Prosjektet er et samarbeid mellom arbeidsgiverorganisasjonene KS, Spekter og VIRKE, og har som mål å øke rekrutteringen av både unge og voksne til helsefagarbeidet.

– Vi må utdanne 4500 helsefagarbeidere hvert år for å dekke behovet, sa Sogn Iversen.

Tar aldri fagbrev

I følge Sogn Iversen ligger den største utfordringen i å få de riktige elevene inn i helse- og sosialfag, og ikke minst å få dem til å fullføre utdanningen. Det er nemlig slik at hele 45 prosent av dem som fullfører alle tre årene på helse- og sosialfag, likevel velger å ikke gå ut i lære, og dermed heller ikke ta fagprøve.

Stadig flere gamle

På konferansen var også Helsedirektoratets Tonje Thorbjørnsen. Hun påpekte at Norge, trass i hva mange tror, er godt rustet for framtidas omsorgstjenester.

– Norge har god tilgang til helsearbeidere i forhold til andre land. Så hvis ikke vi i Norge skal klare dette, hvem skal da gjøre det? I tillegg er det heller ikke slik at eldrebølgen er som en tsunami som kommer rullende over oss. Det handler om at alle blir gamle en gang, og stadig flere holder seg friske, sa Thorbjørnsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy