JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Det koker i Trondheim

I dag blir det flere streiker i rødgrønne Trondheim. Ansatte innen renovasjon streiker i to timer, og bussjåførene går også til politisk streik.

2008061012510820131216053929

Torsdag 12. juni fra klokka 13.00 vil medlemmer i Renholdsverkets arbeiderforening (RAF) gå til politisk streik i to timer. De får selskap av bussjåfører som slåss mot bussanbud. Utover ettermiddagen blir byen full av streikende som vil vise sin misnøye med politikerne – både de på Rådhuset og de i Fylkestinget. Det er over ti år siden det har vært lokale politiske streiker i Trondheim, men nå er ansatte både innen kollektivtransporten og renovasjon provosert av politikernes utspill, forslag og beslutningsvegring.

Nei til AS

Dagens organisering av Renholdsverket i Trondheim er i strid med EØS og konkurransetilsynets regler. Nå er de ansatte redd for at Arbeiderpartiet bryter alle løfter og går inn for et AS. Renholdsarbeiderne vil rekommunalisere renholdsverket. – Ap vet ikke sjøl hva de vil. Det er også snakk om å utsette saken. Men dette sliter. Vi trenger en avklaring og en trygg og sunn organisasjonsform som gjør at vi beholder dyktige folk, sier Roar Fjeldsæter som er leder av Renholdsverkets Arbeiderforening (RAF).

Salt i såret

Det svir ekstra i såret at det er Ap som sitter i førersetet i byen.

– Her har vi stemt på dem vi trodde ville styre byen best, men så stikker de kniven i oss sånn på slutten av perioden, sier Fjeldsæter oppgitt. Den politiske streiken vil merkes i sentrum fra 13-tida og utover. Ikke minst fordi renovatørene trolig får selskap. Buss- og sporveisbetjeningens forening vurderer tirsdag kveld et forslag om politisk streik fra torsdag.

Rådhuset og Fylkeshuset

– Vi skal være synlige med vår politiske misnøye. Vi kjemper for både våre arbeidsplasser og støtter transportansatte i deres politiske kamp, påpeker Fjeldsæter.

Streikene skal koordineres til en felles kamp, før renholdsarbeiderne snur aksjonen mot Rådhuset, mens buss- og sporveisarbeiderne retter sine protester mot Fylkeshuset.

KVALITETSARKIVET - KVALITETSST

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy