20 fikk fast jobb på Lillehammer

Før var de oppdragstakere og manglet både yrkesskadeforsikring og pensjonsrettigheter. Nå har 20 personlige assistenter på Lillehammer fått fast stilling.

2008061310361220131216054239

Oppdragstakerne er en underklasse i det norske arbeidslivet – uten fast ansettelse og sikkerhetsnett hvis de skulle ble skadet. Lillehammer hadde 20 oppdragstakere i brukerstyrt personlig assistanse. Hovedtillitsvalgt Helge Galtrud tok opp saken med kommunen, og nylig fikk han en gladmelding: Alle de 20 oppdragstakerne skal nå få normale ansettelsesvilkår med alle rettigheter etter tariffavtalen. – Det tok litt tid, men vi fikk full gjennomslag overfor kommunen, forteller Galtrud til Fagbladet.

Pensjon og forsikring

Med fast ansettelse får de 20 personene yrkesskadeforsikring – og de som jobber mer enn 14 timer i uka får tjenestepensjon i tillegg til Folketrygda. Flere av de 20 har andre jobber i kommunen og selv om de har små stillinger som oppdragstakere, vil summen av stillingene i kommunen bli så stor at flere får tjenestepensjon.

Galtrud hevder personalavdelinga i kommunen innså at de ikke kunne fortsette å hyre inn folk som oppdragstakere. Han mener KS har laget et bra rundskriv om forskjellen på kontraktører og ansatte. – Rundskrivet er bra. Alle kommunene burde lese det. Den som er underlagt styring og sterk grad av styring, er definitivt å regne som ansatt, og dermed i et arbeidsforhold, uttaler Galtrud. OSS tillitsvalgte har tidligere skrevet en rekke artikler om oppdragstakere.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy