JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

20 fikk fast jobb på Lillehammer

Før var de oppdragstakere og manglet både yrkesskadeforsikring og pensjonsrettigheter. Nå har 20 personlige assistenter på Lillehammer fått fast stilling.

2008061310361220131216054239

Oppdragstakerne er en underklasse i det norske arbeidslivet – uten fast ansettelse og sikkerhetsnett hvis de skulle ble skadet. Lillehammer hadde 20 oppdragstakere i brukerstyrt personlig assistanse. Hovedtillitsvalgt Helge Galtrud tok opp saken med kommunen, og nylig fikk han en gladmelding: Alle de 20 oppdragstakerne skal nå få normale ansettelsesvilkår med alle rettigheter etter tariffavtalen. – Det tok litt tid, men vi fikk full gjennomslag overfor kommunen, forteller Galtrud til Fagbladet.

Pensjon og forsikring

Med fast ansettelse får de 20 personene yrkesskadeforsikring – og de som jobber mer enn 14 timer i uka får tjenestepensjon i tillegg til Folketrygda. Flere av de 20 har andre jobber i kommunen og selv om de har små stillinger som oppdragstakere, vil summen av stillingene i kommunen bli så stor at flere får tjenestepensjon.

Galtrud hevder personalavdelinga i kommunen innså at de ikke kunne fortsette å hyre inn folk som oppdragstakere. Han mener KS har laget et bra rundskriv om forskjellen på kontraktører og ansatte. – Rundskrivet er bra. Alle kommunene burde lese det. Den som er underlagt styring og sterk grad av styring, er definitivt å regne som ansatt, og dermed i et arbeidsforhold, uttaler Galtrud. OSS tillitsvalgte har tidligere skrevet en rekke artikler om oppdragstakere.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy